Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blåvitt har det lite jobbigt med att vinna matcher”

Karl-Johan Johnsson.Foto: SASCHA STEINBACH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer gratulerade Johnsson till en bra insats.Foto: WOLFGANG RATTAY / AP TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg ställs mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet. 

Där möter de bland annat landslagets Karl-Johan Johnsson som har en stark säsong i ryggen. 

– Det vi saknar är matcher och att kunna spela ihop oss, säger målvakten.

IFK Göteborg går in i Europa League-kvalets andra runda. Där ställs de mot FC Köpenhamn på hemmaplan den 17 september. 

Karl-Johan Johnsson står i mål för det danska laget och kommenterade lottningen efter landslagets träning på Stockholms stadion under tisdagen.

– Det blir kul, det är alltid kul att möta svenska lag så klart. Men det blev väl lite av den tuffare motståndaren känns det som jämfört med vad vi hade att välja på, men det blir kul, säger han.

”Blåvitt har det lite jobbigt” 

IFK Göteborg är dock inget formstarkt motstånd, inte en enda allsvensk seger på 13 matcher är facit just nu.

– De har det lite jobbigt med att vinna matcher men det kommer bli tufft ändå, när det bara är en match kan allt hända, säger Johnsson.

Hur stora favoriter är ni? 

– Det vet jag inte. Fördelen för deras del är väl att de har spelat kontinuerligt och är i säsong. Vi har spelat någon träningsmatch fyra gånger tjugo och ska spela någon till medan jag är här. Sedan är det direkt in i Superligan och det är bara en match innan Göteborg. 

– Så det vi saknar lite är matcher och att kunna spela ihop oss och få in de nya spelarna som vi fått in och kanske får in. Men förhoppningsvis ska vi vinna den matchen.