Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt hakar på i toppen efter ny seger

Dagens tre största sportnyheter.
Robin Söder gjorde matchens enda mål. Foto: ADFAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ferran Sibila fick kliva in som huvudtränare i Poyas frånvaro. Foto: ADFAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg hakar på i den allsvenska toppstriden. Efter 1–0 hemma mot Eskilstuna har Blåvitt nu bara sju poäng upp till serieledande Malmö FF – dessutom med en match mindre spelad.
– Det är där uppe vi vill vara, säger Robin Söder. 

IFK Göteborg kom till matchstart hemma mot Eskilstuna utan flera tongivande spelare. Dessutom satt huvudtränaren Poya Asbaghi på läktaren efter att ha blivit uppvisad på läktaren i senaste matchen mot Falkenberg. 

Det kom dock att vara av mindre betydelse för IFK Göteborg, som avbräcken till trots kunde besegra Eskilstuna med 1–0 under assisterande tränaren Ferran Sibilas ledning. 

– Det var roligt, jag njöt av stunden och gjorde så gott jag kunde för att hjälpa spelarna, säger Sibila om sin första match som huvudtränare i IFK. 

– Kul att vi kunde vinna för honom i dag, han och Poya passar bra ihop och är som ett gift par, säger Robin Söder.

IFK Göteborg hade tämligen bra kontroll på matchen under hela den andra halvleken, mycket på grund av den utvisning som gästernas Gustav Jarl drog på sig när han fick syna sitt andra gula kort strax innan pausvilan. 

”Har jobbat mycket med det”

Med tio man fick Eskilstuna svårt att gå för kvitteringsmålet. Man hade ett par halvfarliga frisparkar i slutminuterna och visst var det säkert en och annan Blåvitt-spelare vars minne fördes tillbaka till senaste matchen mot Falkenberg och det insläppta 1–1 målet i 96:e minuten. 

– Vi har jobbat mycket med det sedan förra matchen och pratat om det. Det gäller att inte vara rädd och ta onödiga risker. Sedan handlar det också om det mentala, men det är en utmaning och händer någon gång för de flesta lagen, säger Sibila. 

– Jag tror inte vi är mer rädda för att släppa in ett sent mål nu än tidigare, det tror jag inte. 

”Där vi vill vara”

Matchens enda mål gjordes av Robin Söder, som således blev IFK Göteborgs enda målskytt för andra matchen i rad. Hans fjärde mål för säsongen. 

Segern innebär att IFK Göteborg hakar på Malmö FF, AIK och Häcken uppe i toppen. Upp till serieledande Malmö har man sju poäng, dessutom med en match mindre spelad.  

– Det är väl bra att vi hänger med och det är där uppe vi vill vara. Vi hade kanske önskat några poäng till, men sett till våren och starten på hösten så jämnar det nog ut sig, säger Söder. 

I nästa omgång väntar en kamratkamp mot IFK Norrköping för Blåvitt. Då återstår att se om man fortsätter i det inslagna vinnarspåret – med blicken fäst mot lagen ovanför.