Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt fortfarande utan seger – kryssade mot HIF

Robin Söder har en kanonsäsong i ryggen och har även inlett 2020 starkt. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs Robin Söder jublar tillsammans med August Erlingmark efter att ha gjort 1-0 mot Helsingborg. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Tobias Sana pricksköt in 2-1. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Robin Söder och Tobias Sana gjorde målen. 

Men Helsingborg kvitterade två gånger om. 

IFK Göteborg får vänta på årets första seger. 

IFK Göteborg kom till spel utan skadade stjärnan Hosam Aiesh. Inte heller Nzuzi Toko fanns med i laguppställningen av samma anledning. 

Annars var det ett så gott som ordinarie Blåvitt som träningsmötte Helsingborgs IF på Bravida Arena inför 1 628 åskådare. Och det blev en fysiskt tuff tillställning. Giorgi Kharaishvili fick tidigt en smäll och blev liggande innan han kunde spelare vidare, och landslagskaptenen Andreas Granqvist gav Robin Söder en rejäl tackling som fördröjde spelet ett par minuter. 

Sedan var alla tre inblandade i hemmalagets ledningsmål i minut 24. Victor Wernersson hittade fint fram till Kharaishvili på vänsterkanten, georgiern vrickade in bollen centralt till Söder som krutade in 1-0 vid närmsta stolpen samtidigt som Andreas Granqvist inte hann upp i press. 

Kort därpå kvitterade Helsingborg efter en hörna. Mohammed Abubakari sköt från distans, bollen styrdes på Tobias Sana och ställde Giannis Anestis i målet. 

Helsingborg kvitterade efter slarv 

I minut 63 kontrade IFK Göteborg. Söder tog sig fram centralt, hittade snett ut till vänster till Tobias Sana som placerade in 2-1 via stolpen. 

Med 20 minuter kvar gjorde tränaren Poya Asbaghi två byten. Ut med Robin Söder och Victor Wernersson, den senare hade fått en ordentlig smäll i straffområdet. 

In med Emil Holm och Noah Alexandersson. Holm tog sig sedan fram bra på högerkanten och serverade Sana centralt, men skottet smet utanför stolpen. 

Fem minuter senare slarvade hemmalaget i defensiven. Giannis Anestis blev rundad och Brandur Olsen kunde sedan nicka in 2-2, vilket innebär att IFK Göteborg ännu inte har vunnit någon match i år. Tidigare har det blivit förluster mot Ålborg och Sarpsborg. 

Så startade IFK Göteborg mot Helsingborg

4-2-3-1 från höger: 

Giannis Anestis 


Alexander Jallow
Kristopher da Graca 

André Calisir 

Victor Wernersson 

 

August Erlingmark 

Alhassan Yusuf 

 

Sargon Abraham 

Tobias Sana 

Giorgi Kharaishvili 

 

Robin Söder