Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt fast i botten: ”Väldigt stor press”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roland Nilsson.
Foto: Dplay

MALMÖ. Tung förlust i Malmö.

Men ändå vinnare i bottenstriden när Kalmar och Falkenberg kryssade och Helsingborg förlorade.
– Det är tacksamt för oss. Men det är inte där vi ska titta, säger IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.

Mardrömsstart med straff emot sig efter bara två minuter när Yahya Kalley kom sent in i en duell med Arnor Traustason.

En kvittering signerad Pontus Wernbloom när Marko Johansson var ute på äventyr utanför straffområdet. 

Sen: tokdominans av MFF och ett snöpligt självmål signerat André Calisir som dödade allt hopp för IFK Göteborg att få med sig minsta lilla resultat från Eleda Stadion. 

Blåvitt får oväntad hjälp av Örebro

Det finns ljuspunkter trots förlusten mot värsta rivalen – Kalmar FF kryssade mot Falkenberg i bottenmötet, samtidigt som Helsingborg förlorade borta mot Örebro. 

Tabelläget är därför oförändrat inför de fem avslutande omgångarna.

– Det är tacksamt för oss. Men det är inte där vi ska titta. Vi ska tittat på oss själva och det som vi gör kommer vara avgörande framöver. Vi kommer jobba hårt i veckan för att komma tillbaka på hästen och se till att gnugga på allt vi kan inför hemmamötet mot Örebro, säger Göteborgstränaren Roland Nilsson, som förlusten till trots kunde hitta några ljusglimtar i höstmörkret: 

– Efter straffen tycker jag vi gör det bra. Vi börjar hitta rätt i vårt passningsspel och tar över litegrann av matchen. Vi gör 1-1 och får självförtroendet tillbaka. Tyvärr blir vi lite naiva i vårt passningsspel, MFF är välorganiserade och bra i sitt presspel. Vi går i deras fälla och helt plötsligt ligger vi under med 2-1. 

”De vet var vi är”

På frågan om hur spelarna mår med tanke på tabelläget svarar Roland Nilsson:

– De vet var i tabellen vi befinner oss, det är en väldigt stor press på oss. Vi kan bara ta en match i taget – att börja titta på något annat och börja spekulera kommer bara göra det värre. 

Förlusten är IFK Göteborgs andra i följd. Sist förlorade Blåvitt på bortaplan mot AIK, även då genom att släppa in ett tidigt baklängesmål. 

– Det är klart som fan att när du åker till Malmö är det första du pratar om att inte släppa in ett tidigt mål, säger Pontus Wernbloom.

Som ett litet plåster på såret fick Wernbloom åtminstone bli målskytt, när han kvitterade till 1-1.

– Det var en skänk från ovan. Det var bara att tacka och ta emot. 

”Har allt i egna händer”

IFK Göteborg möter i nästa match Örebro på hemmaplan. I de övriga återstående matcherna möter man i tur och ordning Helsingborg, Häcken, Östersund och Sirius.

– I första hand ska vi tänka på vad vi behöver göra och tänka över den här uppförsbacken. Vi har allt i egna händer, säger försvarstalangen Yahya Kalley.

Kalley själv lämnade just Malmö för Göteborg så sent som i augusti, när han skrev på för Blåvitt och bytte guldjakt mot nedflyttningsstrid. 

– Det är tufft att gå direkt från U19. Men nu när det går tungt får man visa bröstet lite och bara köra på, säger Kalley, och fortsätter:

– Jag har inget att klaga på. Jag är bara tacksam över att vara här och att få visa att jag håller på den här nivån.