Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt erbjudna att värva Asamoah Gyan

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Han har spelat tre VM och är Ghanas bästa målskytt genom tiderna. 

GT kan nu berätta att IFK Göteborg blivit erbjudna Asamoah Gyan, 34. 

– Med honom i laget vinner Blåvitt SM-guld, säger Samuel Hart, anfallarens representant i Sverige. 

Det är förstås ett rejält långskott och allt annat än troligt att Asamoah Gyan stämplar in på Kamratgården inom kort, men anfallarens namn har i alla fall varit uppe på tapeten i IFK Göteborg. Klubben har fått en intresseförfrågan från ghananens team. 

I så fall skulle det handla om ett kontrakt säsongen ut, men skyttekungen kräver ordentligt betalt och IFK Göteborg har det fortsatt kämpigt med ekonomin. Dessutom har man precis värvat Alexander Farnerud för att avlasta Robin Söder som spjutspets samtidigt som man hoppas på att Marcus Berg ska flytta hem permanent. 

”Kul med silly season-rykten” 

Med andra ord en svårlöst ekvation. 

IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om Asamoah Gyan. 

– Jag kommenterar inga namn och kan inte säga om det stämmer eller inte, men den typen av spelare skulle vara för dyr för oss och vi är inte i behov av en anfallare just nu. Men det är kul med silly season-rykten, säger han. 

Samuel Hart är Asamoah Gyans representant i Sverige. Han tycker att IFK Göteborgs externa kapitalbolag IFK GBG Transferintressenter AB borde skjuta till vad som krävs för lösa affären. 

– Vi befinner oss i en speciell tid. Med Asamoah Gyan i laget vinner Blåvitt SM-guld och därför bör Transferintressenter gå in tungt, säger Hart. 

Samuel Hart med Asamoah Gyan och entourage.Foto: Privat.

Asamoah Gyan har en diger meritlista. 34-åringen har spelat tre VM-slutspel och har gjort 51 mål på 109 landskamper för Ghana. Han har representerat klubbar som Udinese, Rennes, Sunderland, Al Ain (73 mål på 65 matcher) och Kayserispor. 

Tobias Hysén och Asamoah Gyan hade Sven-Göran Eriksson som tränare i Kina.Foto: KARIN OLANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Och 2015 han var lagkamrat med Tobias Hysén i Shanghai SIPG som tränades av Sven-Göran Eriksson.  

Senast representerade Asamoah Gyan NorthEast United i Indien. Där blev det fyra mål på åtta matcher innan kontraktet bröts på grund av en skada. Nu håller veteranen i gång hemma i Ghana i väntan på en ny arbetsgivare.