Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt backar – Öis löfte nära Elfsborg

Alexander Bernhardsson har gjort avtryck i Örgryte. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Stefan Andreasson är klubbchef i Elfsborg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborg var intresserade men ska ha backat, enligt GT:s uppgifter. 

I stället ser Örgrytes löfte Alexander Bernhardsson, 21, ut att hamna i Elfsborg, skriver Borås Tidning

– Det är mycket spekulationer den här tiden på året, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till tidningen. 

Yttermittfältaren, som för tre år sedan spelade i division 3 med Jonsered, har gjort avtryck i superettan. I somras förlängde han sitt kontrakt med Örgryte, trots uppvaktning från betydligt större klubbar. 

Men nu ser han alltså ut att vara förlorad. Enligt Borås Tidning, som även uppger att BK Häcken och IFK Göteborg varit intresserade, är han ”väldigt nära” en övergång till Elfsborg. Spelaren ska ha gjort sitt val och Elfsborg kan således utnyttja den utköpsklausul som spelaren ska ha i sitt nuvarande kontrakt med Öis.

– Det har hänt mycket de senaste åren och allsvenskan vore något alldeles extra förstås. Men det är för tidigt att säga något än. Jag tar det som det kommer, sa Bernhardsson nyligen till tidningen. 

Blåvitt söker mittback 

Klubbchefen Stefan Andreasson är fårordig. 

– Jag förstår att det spekuleras, det är den tiden på året nu. Vi jobbar förstås mycket med truppbygget 2020 och känner oss trygga i det vi håller på med. Vi vet vad vi vill, och kommer berätta fakta så fort det finns något att berätta, säger han till Borås Tidning. 

IFK Göteborg har följt Alexander Bernhardssons framfart en längre tid, men har enligt GT:s uppgifter valt att avvakta. Klubben har det redan välbeställt på den position och lägger hellre pengarna på en mittback av hög klass och en renodlad anfallare som ska ersätta Lasse Vibe. 

Även Ondrejka nära Elfsborg

Landskrona Bois talang Jacob Ondrejka, 17, som nyligen provtränade med IFK Göteborg, ser också ut att hamna i Elfsborg, skriver Borås Tidning. 

Även där valde Blåvitt att avstå, enligt GT:s uppgifter.