Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvita kollapsen: ”Vet inte vad som händer”

Tung eftermiddag för Kristopher Da Graca och Blåvitt. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs förlustfria svit fick ett abrupt slut efter en kölhalning av Hammarby på Tele 2 arena.

Blåvitt föll med klara 2-6 efter en kollaps första kvarten.

– Jag vet inte vad som händer, säger mittbacken Kristopher Da Graca.

IFK Göteborg hade inte förlorat på 106 dagar innan de reste till Stockholm och Tele 2 Arena för bortamöte med Hammarby. 

Det visade sig bli en mardrömslik eftermiddag för Blåvitt.

Efter tre Hammarbymål på 13 minuter i inledningen av matchen orkade gästerna inte äta sig ikapp.

Hammarby vann med 6-2 efter att IFK:s försvarsspel gått bort sig vid flertalet tillfällen.

– Vi dog inte i första halvlek utan försökte komma tillbaka. Vi fick in en reducering som gav oss hopp, men närmare än så kom vi inte. På något sätt – tungt att släppa in 6 mål och förlora med 6-2. Hammarby är ett bra lag och effektiva i dag. Vi måste studsa tillbaka. Det är en tung, tung förlust, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi.

”Jag vet inte vad som händer”

Blåvitt har inte släppt in sex mål i en allsvensk match sedan säsongen 1997 och hade före dagens allsvenska omgång endast släppt in 18 mål på 22 matcher.

– I dag var beslutsfattandet ett problem i vårt försvarsspel, när vi skulle gå högt och lågt. När vi väl gick högt kom vi inte in tillräckligt bra idet, inte tillräckligt nära deras forwards eller ytterbackar. Vi hade för få bra perioder och för många bolltapp centralt för att känna oss bekväma mot ett så pass kontringsstarkt lag som Hammarby är, konstaterar Asbaghi.

Mittbacken Kristopher Da Graca:

– Jag vet inte vad som händer. Vi får kolla på det sen, med resten av laget. Vi har inte gjort någon snabbanalys, vi får sätta oss ned och kolla vad problemet är. I omklädningsrummet sa vi bara att vi måste höja oss, att det här inte är tillräckligt bra. Det var jobbigt. Vi fick inte kontroll på bollen och blev nedtryckta snabbt. När de gör sina snabba mål så går det därifrån, säger han.

Det var misstag och slarv redan i inledningen.

– Hammarby straffar oss väldigt hårt och gör mål på allt. Jag tycker att vi kämpar oss tillbaka, men det sitter kvar i skallen med självförtroende och så. Vi fortsätter göra misstag. Vi har ett bra läge att göra 3-2 men precis innan det är det ju Anestis som får göra en jätteräddning efter ett enkelt bolltapp. Det var väl matchbilden för oss, för enkla misstag, för enkla bollar som vi förlorar. Mot ett så här bra lag blir man straffad, säger Lasse Vibe.

”Vi har inte gett upp”

Sebastian Eriksson säger att Blåvitt inte orkade med att hantera Hammarbys ursinniga start.

– De har en tendens att starta väldigt bra. de är duktiga på det. Dessutom är det konstgräset som de är vana vid. Det går dubbelt så snabbt. Även om vi vet vissa saker hinner vi inte dit. Man hinner inte komma nära. Vi är ett bra press-lag, men när Hammarby spelar så snabbt blir det svårt. Hammarby startar i ett tempo som vi inte klarar av. De var väldigt giftiga och vinner situationer i boxen som gör att det präglar hela matchen, säger han.

Nu återstår sju omgångar av den allsvenska säsongen.

Blåvitt har alltjämt hugg på Europaplatserna.

– Vi har haft en väldigt bra säsong och är nöjda med vad vi har presterat hittills. Ingen trodde väl att vi skulle vara med i en guldstrid eller ens slåss om Europaplatserna. Jag vet att ingen trodde det. Vi har inte givit upp. Det är sju matcher kvar. Vi hade inte förlorat på över 100 dagar. Vi är ett bra fotbollslag, säger Eriksson.