Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BK Häckens stjärnskott med två nya kanonmål

Patrik Wålemark spelade i Qviding förra säsongen.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Patrik Wålemark jublar med Alexander Faltsetas.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

BK Häckens nyförvärv Patrik Wålemark, 18, går från klarhet till klarhet. 

Mot Utsikten slog mittfältaren till med två vackra mål. 

– Jag har övat på de lägena i flera år och det lönar sig, säger jättetalangen. 

18-åringen fick beröm av Andreas Alm efter 5-2-segern mot division 1-laget Utsikten. Enligt BK Häcken-tränaren är det få spelare i Sverige som har Wålemarks förmåga att bryta in i banan och leverera på det sättet. 

– När han hamnar i det läget så är det en-två spelare som träffar så bra som han gör. Patrik är klinisk i väldigt mycket som han gör när det kommer till att från strax utanför straffområdet eller från strax innanför sätta den i nät, det såg vi redan när han spelade träningsmatcher i höstas, säger Alm till klubbens hemsida. 

Patrik Wålemark, som kom från dåvarande division 2-laget Qviding i höstas, inledde på bänken men kom in på högerkanten efter paus. Han krutade in 3-1 och 4-1 med vänsterfoten, två tjusiga mål. 

Har gjort sex mål i vinter 

– Det var en bra match och kul att få göra två mål. Det kändes bra. Och de lägena med vänstern... jag har övat på det i flera år och det är kul att se att det lönar sig, säger mittfältaren, som nu har gjort sex mål under försäsongen. 

– Allt har känts jättebra från dag ett. Jag har egentligen inte haft några större förväntningar, men det är klart att man hade hoppats att det skulle gå så här bra. 

Hur ser du på konkurrensen? 

– Den är jättehård, men det är bara att fortsätta jobba på mina spetsegenskaper och det jag är lite sämre på. 

Som? 

– Att orka i 90 minuter. Jag vill inte gå ner mig efter x antal minuter, det är främst konditionen jag behöver jobba på. Men jag känner att jag utvecklas varje dag. 

Är vassast till höger 

Mot Jönköping senast (6-1) startade han på nummer tio-positionen, men det är på högerkanten han trivs bäst. 

– Då kan jag kombinera mig fram och komma till avslut, som i dag, säger Patrik Wålemark.