Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagar guld: ”Vi ska inte ducka för möjligheten”

Pontus Dahlberg är fostrad i IFK Göteborg men är nu utlånad från Watford till BK Häcken.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg och kompani slog Italiens U21-landslag med 3-0.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg, 21, har imponerat stort under sin korta tid i BK Häcken. 

I höst väntar guldjakt – och sedan är målet att slå sig in i EM-truppen. 

– Jag hoppas att jag är med i diskussionerna i alla fall, säger han. 

Lägenhet i stan hade han redan, så det praktiska var inga större problem. 

– Det är jätteskönt att vara hemma och slippa bo på hotell och leta boende. Häcken kändes helt rätt när det dök upp. Och jag har kommit in i laget bra. En enkel grupp, alla är lätta att ha att göra med, säger Pontus Dahlberg, som är utlånad från Watford fram till nästa sommar. 

21-åringen har hunnit med tre matcher med Hisingsgänget. Han höll nollan mot både IFK Norrköping och AIK, och mot Sirius senast blev det 1-1. 

– Det har känts bra, kul att kunna hjälpa laget på det sättet samtidigt som det har varit nyttigt och lärorikt för mig. Nivån är bra med bollskickliga killar och träningsanläggningen håller toppklass jämfört med annat i Sverige. Jag har en väldigt bra vardag som jag kan utvecklas i. 

”Vi ska inte ducka för möjligheten”

BK Häcken ligger tvåa och har häng på Malmö FF. På söndag möts lagen i Skåne och det kan bli en rafflande guldstrid i höst. 

– Vi är med där uppe och fajtas om det, det ska vi inte sticka under stol med. Vi är ödmjuka men ska heller inte ducka för möjligheten, för den är bra. Det gäller att ta chanserna. 

Vilka i laget har stuckit ut, tycker du? 

– ”Dalla” (Daleho Irandust) och Leo (Bengtsson) är väldigt vassa där framme. Och jag lyfter gärna fram backlinjen som är jäkligt stabil. Det underlättar för mig. 

I kväll väntar ett hett toppmöte med Elfsborg i Borås, tvåan mot trean i tabellen. 

– Elfsborg är ett jättebra lag som ligger där uppe och nosar, så det är en jättetuff uppgift. Men vi vill förstås ha dem bakom oss i tabellen och ska göra jobbet som krävs för att ta tre poäng. 

Pontus Dahlberg.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

I torsdags halvkollade Pontus Dahlberg på sina gamla lagkamrater i IFK Göteborg. Då blev FC Köpenhamn för svåra i Europa League-kvalet. 

– Synd att Blåvitt inte kunde hålla emot lite längre innan FCK kvitterade. Det är kul om svenska lag kan gå långt, det är bra för ligan och landet, men det räckte tyvärr inte den här gången. 

”Upp till mig att prestera”

Nästa sommar väntar EM och U21-landslagets givne etta mellan stolparna hoppas kunna kliva in i Janne Anderssons trupp. 

– Det är klart att det är morot som jag har. Jag hoppas vara med i diskussionerna i alla fall. Det är långt kvar och det är svårt bedöma chanserna, men jag hoppas att de är helt okej. Det är lite enklare för landslagsledningen att följa mig i allsvenskan, men det är upp till mig att prestera så får man ta det därifrån.