IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén på Blåvitts träning under torsdagen. Foto: ADAM IHSE / TT
IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén på Blåvitts träning under torsdagen. Foto: ADAM IHSE / TT

Bjärsmyr: "Man får en klump i magen"

Publicerad

GÖTEBORG. Stormatchen mellan IFK Göteborg och AIK skjuts upp på grund av försök till matchfixning.

I stället tränade Blåvitt i solskenet på Kamratgården.

– I dag känner man olust inför fotbollen, säger IFK-kaptenen Mattias Bjärsmyr.

Foto: HENRIK JANSSON

På torsdagskvällen skulle IFK Göteborg och AIK drabba samman i ett riktigt klassikermöte i allsvenskan. Men tidigt på förmiddagen gick Svenska fotbollförbundet ut med beskedet att matchen skjuts upp sedan en AIK-spelare erbjudits en stor summa pengar för att underprestera i matchen.

AIK:s sportchef Björn Wesström meddelade vid lunch att ingen spelare i AIK kommer att få prata med medierna under den närmsate tiden.

– Vi kommer inte att låta er ha kontakt med spelarna ett tag framöver. Frågor får gå via mig, säger han.

 

LÄS ÄVEN: Hysén: "Hoppas idioten sätts dit stenhårt"

"Får en klump i magen"

IFK Göteborgs spelare, som tränade samtidigt som klubben höll presskonferens med anledning av det inträffade och som sedan fanns tillgängliga för media, medger att händelsen har påverkat dem.

– Man får en klump i magen och börjar bli lite orolig, säger Blåvitts lagkapten Mattias Bjärsmyr och fortsätter:

– I dag känner man olust inför fotbollen.

Lagkamraten Sebastian Eriksson är inne på samma linje:

– Det är för jävligt det som hänt. Själv har jag aldrig blivit utsatt för något. 

– Det är starkt av AIK att gå ut och berätta. En stor eloge till AIK för hur det har skött detta. Förhoppningsvis händer det aldrig igen.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag