Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra scenerna: ”Osannolikt mål”

Varberg fick en straff.Foto: Dplay
Den räddades av målvakten, men petades sedan innan av hans medspelare Tobias Karlsson.Foto: Dplay
Självmålet var ett faktum.Foto: Dplay

Säsongens första Hallandsderby. 

Då slog Varberg Falkenberg med 3-1 – efter snöpligt självmål av Tobias Karlsson. 

– Varberg gör väldigt lätta mål på oss i dag, säger Hasse Eklund i Dplay. 

För första gången någonsin ställs Falkenberg mot Varberg i allsvenskt sammanhang. 

Hallandsderbyt började avvaktande men efter tolv minuter fick hemmalaget Varberg en straffspark. Fram klev Robin Tranberg och missade. Men i returen petade osannolikt nog Tobias Karlsson in bollen i eget mål.  

– Det här är ett osannolikt mål av Tobias Karlsson. Ett otroligt mål som noteras. Johan Brattberg gör en bra räddning men bollen studsar på Karlsson och in i mål, säger Jonas Dahlquist i Dpaly. 

utökade ledningen

Minuter senare utökade Varberg till 2-0 genom Alexander Johansson som löpte fri och satte bollen bakom en chanslös Johan Brattberg. 

– Det känns skönt och jag tycker att vi gnuggar på rätt bra. Nu gäller det att göra jobbet fullt ut. Vi vet att Falkenberg är ett bra lag och det är dessutom ett derby, säger Johansson som alltså blev målskytt för andra matchen på raken. 

I den andra halvleken satte Daniel Krezic 3-0 genom en fräckis. Krezic såg att FFF-målvakten var långt ute och gick för ett skott som letade sig hela vägen in i mål. 

– Det gick väldigt snabbt och jag läste situationen bra. Min spontana tanke var att jag skulle passa men sen tänkte jag: varför inte testa? Man får lite extra energi av ett sånt mål. Det känns skönt, säger Krezic. 

”Klarade oss”

Falkenberg reducerade med kvarten kvar genom Edi Sylisufaj men kom aldrig närmare än så. Därmed fortsätter Varberg sin starka säsongsinledning och ligger, efter fyra spelade omgångar på en imponerande andraplats. 

– Vi var överlag inte tillräckligt bra i dag. Varberg gör väldigt lätta mål på oss, säger en besviken Hasse Eklund. 

Joakim Persson medger att det blev lite nervöst på slutet. 

– De gör ett mål och hela bygget börjar skaka. Men vi klarade oss. Det är skönt att man kan känna sig stark på hemmaplan, säger Persson.