Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi tränade Mohamed Bangura i Dalkurd. Foto: BILDBYRÅNBlåvitts nye tränare Poya Asbaghi tränade Mohamed Bangura i Dalkurd. Foto: BILDBYRÅN
Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi tränade Mohamed Bangura i Dalkurd. Foto: BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Bangura och Jörgen Lennartsson. Foto: ROBIN ARONBangura och Jörgen Lennartsson. Foto: ROBIN ARON
Bangura och Jörgen Lennartsson. Foto: ROBIN ARON
Foto: ROBIN ARONFoto: ROBIN ARON
 Foto: ROBIN ARON

Bisarra ryktet: Bangura till IFK

Publicerad

IFK Göteborg är tunna på anfallssidan – Mohamed Bangura, 28, är klubblös.

Nu kopplas den förre AIK- och Elfsborgsanfallaren ihop med Blåvitt.

Ett galet rykte eller en potentiell övergång?

– Han är inte aktuell för IFK Göteborg, slår tränaren Poya Asbaghi fast.

Mohamed Bangura i Dalkurd-tröjan.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Mohamed Bangura återvände inför förra säsongen till svensk fotboll efter tiden i Kina. 

Men i Dalkurd lyckades den tidigare AIK-stjärnan inte uträtta mycket på planen – och efter säsongen lämnade han klubben.

– Mohamed kom in som en tung vävning, men det här föll inte ut som varken vi eller Mohamed önskade. Han har haft många skador och haft en hackig säsong. Men en sak vill jag säga, och det är att han är en av de mest proffsiga spelare som vi har haft att göra med. Han har kommit till varje träning och bara visat glädje, och skött sig utomordentligt, sa Dalkurds sportchef Adil Kizil till Fotbollskanalen i vintras.

 

LÄS ÄVEN: Mohamed Bangura till Kina

Tränat med division 2-klubb

Sedan dess har Bangura varit klubblös och bland annat tränat med division 2-klubben Piteå IF som han kom i kontakt med genom sin bror (Samuel Kamara jr, som spelar i Piteås juniorlag).

Men var han ska spela kommande säsong är fortfarande oklart.

– Jag har inget svar på det. Det kan bli Sverige eller utomlands, jag känner ingen press att fatta något snabbt beslut, sa Bangura till Norrbottenskuriren för två veckor sedan.

Klart är att han inte har några planer på att lägga av.

Bangura fick sitt genombrott i AIK.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Blåvitt har två anfallare

Samtidigt har ett rykte börjat florera om att Bangura skulle vara aktuell för IFK Göteborg. Blåvitt har inget överflöd av anfallare och nye Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi tränade Bangura under sin tid i Dalkurd.

Han dementerar uppgifterna som nu kopplar ihop Bangura med Blåvitt.

– Han är inte aktuell för oss, säger Asbaghi.

IFK Göteborg har i nuläget två renodlade anfallare tillgängliga: Tobias Hysén, 36, och Elias Omarsson, 23.

Mohamed Bangura slog igenom i AIK och gjorde 13 mål på 33 matcher 2010-2011 innan han såldes till Celtic för omkring 22 miljoner kronor. Tiden i Skottland blev dock tuff och sedan dess har Bangura tillhört klubbar som Elfsborg, AIK, Istanbul Başakşehir FK, Dalian Yifang och Dalkurd.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag