Betygen: Så bra var Blåvitt i segern mot Gif Sundsvall

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK AREMYR/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: GÖTEBORG. På Gamla Ullevi tog IFK Göteborg en efterlängtad seger mot Gif Sundsvall inför 12 068 åskådare. Resultatet skrevs till 2–0 efter två sena returmål av Marcus Berg framför hemmaklacken.

Här är betygen på de blåvita spelarna enligt GT:s två man starka jury.

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

IFK GÖTEBORG (4-4-2)

Warner Hahn

Kom ut bra och gjorde en viktig räddning i slutet av den första halvleken. Annars en väldigt lugn dag på jobbet. Nästan så att man började fundera på om han frös – så sysslolös var han.

Alexander Jallow

Sprang mycket på sin högerkant, som alltid. Blandade däremot i kvalitet när det kom till den sista tredjedelen, vilket blir ett extra viktigt moment i spelet när laget har så stort övertag.

Calle Johansson

Nickade i ribban efter tolv minuter. Var i övrigt så där resolut som hemmapubliken har vant sig vid att se den här säsongen. Avvärjde allt som han ställdes mot med sin följsamhet och aggressivitet.

Mattias Bjärsmyr (ut 75)

Tillbaka i laget efter två matchers sjukdomsfrånvaro. Sattes likt sin mittbackskollega inte på några större prov i matchen. Blev märkbart trött en bit in på den andra halvleken och byttes således ut.

Oscar Wendt

Gjorde vad han skulle defensivt och hade emellanåt fyndiga lösningar framåt, men samtidigt bör Blåvittsupportrarna kunna förvänta sig mer av den så meriterade vänsterbacken.

Hosam Aiesh (ut 75)

Lyckades med sin allra första aktion när han tog sig runt på högerkanten. Då brukar det bli en bra dag för Aiesh – så blev det åtminstone inledningsvis. Hade även han svårt med den avgörande bollen in i boxen som för sällan träffade rätt.

Gustav Svensson

Avvärjde kontring på kontring. Inte den mest kreativa med bollen, vilket blev påtagligt när han meningslöst försökte chippa in bollen i boxen i den andra halvleken, men är så oerhört nyttig i de andra delarna av IFK Göteborgs spel.

Simon Thern

Såg bättre ut än vad han har gjort på några matcher. Energisk och företagsam där han försökte hålla uppe bolltempot så gått det gick. Avgörande aktion när han sent i matchen sköt skottet som Marcus Berg kunde raka in ledningsmålet på.

Kevin Yakob (ut 75)

IFK Göteborgs bästa spelare under den första halvleken när han ständigt bidrog med kreativitet och bolltrygghet. Betydligt svalare i den andra halvleken när han inledningsvis mest halkade runt på Gamla Ullevis gräsmatta – innan han byttes ut.

Marcus Berg (ut 93)

Var som vanligt delaktig i det mesta som Blåvitt skapade framåt. Blev till sist helt avgörande med sina två returmål som ger IFK Göteborg både tre poäng och viss arbetsro över sommaruppehållet.

Oscar Vilhelmsson (ut 61)

Hade återigen svårt att komma till några målchanser. Spelade fram Marcus Berg till ett bra läge i första halvlek, annars var det inte förvånande att Mikael Stahre valde att byta ut 18-åringen efter timmen spelad.

Inhoppare:

Gustaf Norlin (in 61)

Spelade för kort tid för betyg.

Hussein Carneil (in 75)

Spelade för kort tid för betyg.

Erik Sorga (in 75)

Spelade för kort tid för betyg.

Johan Bångsbo (in 75)

Spelade för kort tid för betyg.

Emil Salomonsson (in 93)

Spelade för kort tid för betyg.

Ej inbytta

Benediktsson (mv), Al-Ammari, Ambroz, Salomonsson

Svenska nakenparadisen: ”Smög hit första gången”

Premium: Malin, 51, gifte sig helt näck • ”I Sverige har vi alltid varit pryda – det verkar svänga nu”

Slaget om nyckelstaden över – det här kan bli Putins nästa mål

Premium: Lysychansk pekas ut som nästa mål efter Sievjerodonetsk

Rådet till Riksbanken: Fortsätt höja räntan

Premium: Börsprofilerna: Så bör man agera framåt