Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttekungen spelklar – redo för Blåvitt-debut

Sargon Abraham. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Sargon Abraham har öst in mål för Degerfors i superettan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sargon Abraham, 27, är spelklar för IFK Göteborg.

Det innebär att han kan göra debut redan i morgon mot Sirius.

I dag gjorde han sin första träning med Blåvitt.

– Väldigt kul att få vara med i truppen direkt, säger han.

Under onsdagen stod det klart att Sargon Abraham, som gjort elva mål för Degerfors och toppar superettans skytteliga i år, ansluter till Blåvitt direkt

Kontraktet var från början tänkt att gälla från januari nästa år – men IFK Göteborg köper loss den 27-årige målsprutan från Degerfors redan nu.

– Efter att man skrev på kontraktet har man gått och tänkt på det. Jag har velat komma till klubben så snabbt som möjligt. Så nu när det är klart känns det riktigt skönt, sa Abraham i går.

 

LÄS MER: Betalar ur egen ficka – för att få spela i Blåvitt

Klar för spel

Enligt GT:s podcast BBpodd betalar IFK Göteborg cirka 350 000 kronor till superettaklubben för skyttekungen. Sargon Abraham går dessutom själv (!) in ekonomiskt för att lösa ut sig från kontraktet med Degerfors redan nu. Uppgifter som Sargon Abraham och Blåvitts sportchef Mats Gren varken ville bekräfta eller dementera under gårdagen.

Blåvitts ambition har varit att nyförvärvet, vars kontrakt med IFK sträcker sig till 2021, ska kunna debutera redan i fredagens möte med Sirius på Gamla Ullevi – och nu meddelar Mats Gren att Sargon Abraham är spelklar.

”Ja, det är han”, hälsar Gren i ett sms till GT.

 

LÄS MER: Skyttekung in – floppvärvning ut

Kan debutera i morgon

I dag gjorde Sargon Abraham sin första träning med Blåvitt – och efteråt meddelade tränaren Poya Asbaghi att han har tagit ut nyförvärvet till matchtruppen mot Sirius.

– Jag tycker att han har egenskaper som vi behöver. Han är skicklig med boll och är bra på att skydda boll och har en bra slutprodukt i form av passning och mål. Sen har han spelat i ett liknande spelsystem i Degerfors, så för honom tror jag inte att det kommer ta lång tid att förstå vad vi håller på med, det ser jag redan på träning, säger Asbaghi.

Sargon Abraham är själv inne på samma spår.

– Det är väldigt kul att få vara med i truppen direkt. Men det är som jag har sagt tidigare också, vi har ungefär haft samma spelsätt i Degerfors, så det blir lite enklare för mig att komma in i det. Det ska bli riktigt roligt i morgon.

Matchen mellan IFK Göteborg och Sirius börjar klockan 19 på fredagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!