Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Ratas av IFK Göteborg

Ghananen gjorde några framträdanden i allsvenskan. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lawson Sabah har gjort sitt i Blåvitt. Foto: BILDBYRÅN

Lawson Sabah, 22, har gjort sitt i IFK Göteborg. 

Mittfältaren lånas på nytt ut till Linköping City – och sedan går kontraktet ut. 

– Som vår egen trupp ser ut i dagsläget kan vi inte erbjuda honom den speltid han behöver för att utvecklas, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida

Under 2016 och 2017 gjorde han totalt 13 allsvenska matcher för IFK Göteborg. Sedan dess har Lawson Sabah varit utlånad, först till Varberg och sedan till Linköping City, där han har varit i två säsonger. 

Sommaren 2020 löper kontraktet med Blåvitt ut, och nu meddelar alltså klubben att Lawson Sabah återigen lånas ut till Linköping City. Sedan är spelaren fri att skriva på för vilken klubb han vill. 

”Vet inte vad som händer”

– Vi tror att detta är det bästa för Lawson. Vi kommer självklart att följa honom under utlåningstiden och önskar honom lycka till under det kommande halvåret i Linköping. Vi har ett väldigt bra samarbete med dem. Vad som händer därefter vet vi i dagsläget inte utan vi utvärderar situationen kontinuerligt, säger Kennet Andersson. 

Lawson Sabah, som haft en del skadeproblem under 2019, kom till IFK Göteborg 2015 ihop med landsmannen Prosper Kasim, som fick nöja sig med ett enda inhopp i allsvenskan innan han lämnade klubben. Kasim var först utlånad till Norrby och Mjällby innan han inför 2019 permanent skrev på för Birmingham Legion i den näst högsta divisionen i USA.