Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Pontus Wernblooms framtid

Pontus Wernbloom har gjort sitt i CSKA Moskva.
Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Hjalmar Jonsson och Pontus Wernbloom 2007.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / BILDBYRÅN
Wernbloom med bucklan 2007.
Foto: OSCAR MAGNUSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs supportrar drömmer om en återkomst i sommar. 

Men så blir det inte, enligt GT:s uppgifter. 

Pontus Wernbloom, 31, stannar kvar utomlands.  

Efter sex lyckade år i CSKA Moskva vill Pontus Wernbloom ha ett miljöombyte. 

Den ryska klubben har under en längre tid velat förlänga kontraktet, men backen/mittfältaren/anfallaren har valt att tacka nej. 

”Att lämna CSKA var ett av de svåraste besluten i mitt liv. Jag vill tacka varje supporter, varje lagkamrat och klubbens alla medarbetare. Ni kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Jag är så glad över vad vi har uppnått tillsammans. Så många minnen, så många titlar”, skriver han på Instagram. 

I en intervju med GT i vintras berättade den förre Blåvittspelaren att han har många år kvar på toppnivå. 

– Det känns bra. Jag har varit skadefri hela min karriär i princip, så det känns lugnt. Jag har aldrig levt på någon snabbhet så jag tror att jag kan hålla på ganska länge om jag vill. Jag tror inte att det blir Blåvitt nu, det ska väldigt mycket till för att det ska bli det. Det känns inte som att jag är klar utomlands, sa han då. 

Eftersom Wernbloom ännu inte gjort klart med en ny klubb hoppas IFK Göteborgs supportrar fortfarande på att få se ikonen i blåvita kläder på Gamla Ullevi i sommar. 

Men enligt GT:s uppgifter är det helt uteslutet. Det finns förfrågningar från i stort sett alla världens hörn. Det mest sannolika i nuläget är att Pontus Wernblooms karriär fortsätter någonstans kring Medelhavet. Han är mest intresserad av bud från Spanien, Italien och Grekland men kan också tänka sig någon Gulfstat, enligt GT:s uppgifter. 

SVT Sport har frågat Wernblooms advokat Carl Fhager om det är aktuellt med IFK Göteborg i nuläget. 

– Det tror jag inte, men det får Pontus själv bestämma, säger Fhager. 


LÄS MER: Pontus Wernbloom lämnar CSKA Moskva

”Då lägger jag hellre av”

Frågan är om Kungälvssonen ens kommer att avsluta karriären med spel i allsvenskan. Han är i alla fall tydlig med att det bara finns en klubb i Sverige som gäller. 

På frågan om han kan tänka sig ett annat lag svarade han i vintras: 

– Nej, nej, nej. Då lägger jag hellre ner det. Det behöver inte folk oroa sig för. Men jag tror inte att det blir Blåvitt heller, men sedan ska man aldrig säga aldrig. Det kanske inte kommer något annat heller, men jag vet att det finns mycket intresse. 

Samtidigt har familjen ett hus i Stockholmstrakten som står och väntar. 


LÄS MER: Wernbloom om framtiden och Blåvitt

Tät kontakt med Hysén

31-åringen har tät kontakt med Tobias Hysén och följer fortfarande IFK Göteborg med stort intresse. 

– Ja, det är klart. Jag kollar rätt mycket. Sedan har det varit några besvärliga år, men det verkar positivt med nya coachen. Jag hoppas att det blir bra, har han sagt. 

Pontus Wernbloom spelade i IFK Göteborg mellan 2004 och 2009, och 2007 blev han svensk mästare. Sedan flyttade han till holländska AZ Alkmaar innan han 2012 skrev på för CSKA Moskva. 

2016 meddelade han att det var färdigspelat i landslaget och inför VM i Ryssland i sommar har han sagt att det inte är lönt med några övertalningskampanjer. 

Pontus Wernbloom

Ålder: 31 år.

Född: Kungälv.

Position: Mittfältare.

Klubbar: IK Kongahälla, IFK Göteborg, AZ Alkmaar, CSKA Moskva.