Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Jack Lahne till Häcken

Jack Lahne är klar för BK Häcken.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Lahne under en träning med Amiens 2019.
Foto: ICON SPORT / ICON SPORT BILDBYRÅN
Lahne i BP-tröjan 2018.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Lahne i P19-landslaget 2019.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Jack Lahne, 19, är klar för BK Häcken.

Den förre BP-, AIK- och ÖSK-spelaren – som närmast kommer från Amiens i Ligue 2 – lånas in av Hisingsklubben, vilket GT tidigare avslöjat.

– Det har varit en hel del utlåningar nu men när jag hörde Andreas (Alm, Häckens tränare) prata om allting här så kände jag att jag kan hjälpa Häcken och Häcken kan hjälpa mig, säger Lahne.

Lahne i AIK-tröjan 2019.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

BK Häcken har varit på jakt efter en anfallare och har tittat på ett antal olika alternativ. 

GT har tidigare berättat att ett av huvudspåren var Jack Lahne som numera håller till i Ligue 2-klubben SC Amiens.

19-åringen, som tidigare har spelat i BP, AIK och Örebro SK, har inte fått någon speltid i den franska klubben och har den senaste tiden även kopplats ihop med Djurgården.

Nu är han klar för BK Häcken.

Hisingsklubben diskuterade både ett lån och ett köp, men problemet var att Amiens ville ha tillbaka mycket pengar om de skulle sälja honom. Därför står det nu klart att Häcken lånar in den snabbe spelaren. Lånet sträcker sig till i sommar.

– Jag är verkligen glad över att få komma till BK Häcken. Det är en bra klubb som spelar en anfallsinriktad fotboll, vilket passar mig perfekt. Jag hade ett bra samtal med Andreas (Alm) och han presenterade en bra plan för mig, säger han till klubbens hemsida.

Lahne lånas in av BK Häcken.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Kan spela på flera positioner”

Han berättar om sina senaste säsonger:

– Jag känner väl att jag inte kommit upp i den nivå jag vet att jag har men nu vill jag verkligen bevisa för mig själv och alla andra vad jag kan. Jag hoppas kunna bidra med många poäng under min tid här.

Häckens sportchef Martin Ericsson om värvningen:

– Vi kände att vi var lite för få spelare framåt och ville ha in någon som kan spela på flera positioner. I Jack får vi in en spelare med en väldig speed och han har egenskaper som kan förändra en matchbild. Han kommer med sina kvaliteter att spetsa till truppen och det känns bra att få in den här typen av spelare i BK Häcken.