Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Han blir Blåvitts lagkapten

Sebastian Ohlsson.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Han har vikarierat som lagkapten under hela försäsongen.

Nu har IFK Göteborg beslutat att ge Sebastian Ohlsson, 25, bindeln permanent.

– Sebastian förkroppsligar på något vis det som alltid varit IFK Göteborg med det nya vi vill bygga, motiverar tränare Poya Asbaghi beslutet.

Efter att det i höstas blev klart att mittbacken David Boo Wiklander, 34, inte får förnyat kontrakt med IFK Göteborg har klubben varit utan lagkapten.

Sebastian Ohlsson har vikarierat i rollen under försäsongen – och nu meddelar Blåvitt att 25-åringen kommer att bära kaptensrollen permanent.

Asbaghi: ”Handlar om att ta ansvar”

Blåvitts tränare Poya Asbaghi motiverar beslutet:

– Det handlar inte om att bara ge någon en utmärkelse, utan är förknippat med en rad karaktärsdrag och står för något. Sebastian förkroppsligar på något vis det som alltid varit IFK Göteborg med det nya vi vill bygga. Det som handlar om att ta ansvar, att visa mod, att vara lojal mot föreningen och mot sina lagkompisar, säger han till klubbens hemsida.

Eriksson blir vice kapten

Sebastian Eriksson, som var lagkapten i klubben innan han lämnade för grekiska Panetolikos i somras, är utsedd till klubbens vice kapten.

Om en vecka, den 31 mars, spelar Blåvitt sin allsvenska premiär borta mot AFC Eskilstuna.

I morgon lördag genrepar laget i form av ett Göteborgsderby mot Örgryte.