Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Blir borta upp till åtta månader

Bénie Traore.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Bénie Traore.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Bénie Traore.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Bénie Traore, 19, skrek ut sin smärta efter en kollision med en Hammarbyspelare. 

Nu meddelar BK Häcken att spelaren brutit benet och blir borta sex till åtta månader. 

– Det är väldigt tråkigt, och nästan lite overkligt, att vi på kort tid fått två allvarliga frakturer på framstående unga spelare, säger sportchefen Martin Ericsson. 

Under söndagens gruppfinal i Svenska cupen mot Hammarby (0-4) skadade Bénie Traore sig så allvarligt att han fick föras till sjukhus. Under måndagen opererades han. 

– Han har fått en allvarlig underbensfraktur – en skada som man räknar med att den läker och blir bra, men att det tar tid. Förväntan är att han blir borta någonstans sex till åtta månader, säger BK Häckens läkare Henrik Eriksson till klubbens hemsida. 

Spelaren själv berättar att han efter omständigheterna mår okej. 

– Jag vill tacka för allt stöd och all kärlek jag fått och jag ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare, säger han. 

Bénie Traore ses som en jättetalang som tagit stora kliv i vinter. Tanken var att han skulle få en större roll i laget den här säsongen. Transferfönstret är fortfarande öppet och BK Häcken utesluter inte att värva in en ersättare till den kvicke 19-åringen. 

– I det här läget går först och främst våra tankar till Bénie och förhoppningen om ett snabbt tillfrisknande. Det är väldigt tråkigt, och nästan lite overkligt, att vi på kort tid fått två allvarliga frakturer på framstående unga spelare. Vi tycker oss ha en stark trupp men har just nu en intern dialog för att se om och i så fall hur vi väljer att agera med tanke på skadan Bénie ådrog sig i går, säger sportchefen Martin Ericsson. 

I januari råkade BK Häckens Rosa Kafaji, 18, nyförvärv från AIK, ut för samma typ av skada i sin debut för klubben. Hon beräknas vara tillbaka i full träning om åtta-nio månader.