Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: BK Häcken ställer in träningsmatch

BK Häckens planerade match mot Helsingborg på lördag ställs in.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tränaren Andreas Alm.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

På lördag skulle BK Häcken spela en träningsmatch mot allsvenska konkurrenten Helsingborg på Bravida arena.

Men nu meddelar klubben att matchen ställs in, på grund av coronaviruset.

Anledningen till beslutet är de nya riktlinjer som Folkhälsomyndigheten gick ut med på onsdagen.

Där avråder man föreningar från att bedriva träningsmatcher, tävlingar och cuper.

BK Häckens match ställs in

”De nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten gör att Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll ser över verksamheten och inväntar mer information och förtydliganden från Folkhälsomyndigheten. BK Häcken och HIF har därför beslutat att ställa in helgens träningsmatch på grund av att förberedelsetiden för matchen blir för kort”, skriver klubben på sin hemsida.

Och tillägger:

”Klubbarna förutsätter att vi spelar matcher framöver men gör bedömningen att Sef och SvFF först behöver komma fram till hur vi gemensamt hanterar Folkhälsomyndighetens riktlinjer”.

Inget beslut kring Blåvitts match

I lördags mötte Häcken division 1-laget Utsikten i en träningsmatch. Den matchen vann Hisingslaget med 5–2 efter att talangen Patrik Wålemark, 18, svarat för två mål.

IFK Göteborg spelar sin nästa träningsmatch den 25 april, men där har man ännu inte tagit något beslut om det blir spel eller inte.

Klubbcheferna i allsvenskan kommer att hålla ett nytt möte under fredagen, med anledning av Folkhälsomyndighetens direktiv.