Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ber om ursäkt till Blåvitt efter orden

IFK Göteborg spelade i regnbågsfärger mot Malmö FF.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGREN/ / TT NYHETSBYRÅN

AFC Eskilstuna ber om ursäkt till IFK Göteborg.

Detta efter en kommentar från klubbens officiella Twitter-konto.

– Jag har bytt lösenord på Twitter. Det är säkert någon gammal anställd som gick in, säger AFC:s klubbdirektör José Franco till Fotbollskanalen.

Under måndagen meddelade IFK Göteborg att en tjänsteperson i klubben har utsatts för hot och skadegörelse vid sin bostad.

Enligt klubben kopplas hotet och skadegörelsen till en manifestation för allas lika värde.

– Den polisanmäldes i söndags och det var då det inträffade, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild.

AFC kommenterade inlägget

IFK Göteborg skrev om händelsen i en artikel som man delade på Twitter, vilket uppmärksammades av AFC Eskilstunas officiella konto.

”'Föreningsdemokraterna' som slagit till igen?”, skrev superettanklubbens konto och innan inlägget raderades hann det spridas vidare på Twitter.

Därefter bad AFC Eskilstuna om ursäkt.

”Vi står för allas lika värde och stöttar IFK Göteborg i detta. Ett hot eller hat är lika illa vem än som får det”, skriver klubben på Twitter.

– Jag har bytt lösenord på Twitter. Det är säkert någon gammal anställd som gick in. Det är det som är problemet. Vi har bytt lösenord och lade upp en ny tweet, säger sedan klubbdirektören José Franco till Fotbollskanalen.

Ber om ursäkt till IFK Göteborg

Klubbarna har även varit i kontakt med varandra.

– Vi noterade att en annan klubb kommenterade vår tweet på ett sätt som vi inte tycker var passande. Då tog de snabbt bort tweeten. Det uppskattar vi att de gjorde, säger Marcus Modéer, medie- och informationsansvarig i Blåvitt, till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna och IFK Göteborg har varit i konflikt ett par gånger de senaste säsongerna. Bland annat efter banderoller från IFK Göteborgs läktare som riktade sig mot AFC:s ordförande Alex Ryssholm. AFC anmälde då banderollerna till disciplinnämnden och IFK Göteborg straffades med böter

IFK Göteborgs supportergrupper har också, precis som supportrar till andra allsvenska lag, bojkottat AFC Eskilstuna på bortaplan eftersom man anser att klubben rundar föreningsdemokratin.