Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thern: ”Toppklass på saker och ting”

Simon Thern är klar för IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Simon Thern på landslagets januariturné 2019.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Thern i IFK Norrköpingströjan.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

GÖTEBORG. Simon Thern, 28, är klar för IFK Göteborg.

Blåvitt har nu offentliggjort sin prestigevärvning.

– Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, säger Thern som har skrivit ett treårskontrakt.

GT kunde för en vecka sedan berätta att Simon Thern och IFK Göteborg samtalade med varandra och att de var långt framme i sina förhandlingar. 

Under söndagen avslöjade Fotbollskanalen att parterna är överens om ett flerårigt avtal.

Den som har företrätt Thern i förhandlingarna med IFK Göteborg är ingen mindre än Markus Rosenberg. GT kunde under måndagen berätta att den förre Malmö FF-stjärnan, som numera alltså jobbar som agent, befann sig på Kamratgården för att förhandla om de sista detaljerna i Therns Blåvitt-kontrakt.

Malmö FF-ikonen Markus Rosenberg, som företräder Simon Thern, dök upp på Kamratgården under måndagen.
Foto: MARKUS WULCAN
Rosenbergs Porsche på Kamratgården i Göteborg under måndagen.
Foto: MARKUS WULCAN

När GT fick en pratstund med Rosenberg i samband med besöket på Kamratgården var han fåordig – men passade på att skicka en känga till IFK Göteborg innan han satte sig i bilen:

– Prisskåpet där inne såg lite tomt ut, haha.

– Men det var trevligt att träffa Pontus (Farnerud, IFK Göteborgs sportchef), det var inget mer än det. Jag kan tyvärr inte kommentera någonting, men mötet med Pontus var bra i alla fall.

Strax därefter presenterades Thern som Blåvitt-spelare. Kontraktet sträcker sig över tre år. 

– Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, och jag gillar verkligen miljön. Jag har fått ett gott intryck av alla jag har träffat, säger Thern till klubbens hemsida.

Blåvitt-tränaren Roland Nilsson är nöjd med sin värvning. 

– Simon är en tänkande person och fotbollsspelare. På planen ser man det både i de ytor han letar upp för sin egen del, i hur han söker efter medspelare med öppnande passningar och själv avslutar anfallen. Han har ett driv i fötterna, vill gärna framåt och hitta målchanser. Han kommer att ge vårt spel ytterligare en dimension, säger Nilsson. 

Simon Thern har presenterats av Blåvitt.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Blåvitt tackade nej till Svensson

Therns kontrakt med IFK Norrköping gick ut efter förra säsongen och i väntan på en ny klubb har han hållit i gång på hemmaplan med IFK Värnamo. Ett tag såg det ut som att han var på väg till hårdsatsande Botev Plovdiv i Bulgarien, men så blev det alltså inte. 

IFK Göteborg har haft många spelare på sitt centrala mittfält och har på grund av det tackat nej till landslagsmannen Gustav Svensson, men Thern är betydligt mer offensivt lagd än Svensson och skulle även kunna konkurrera på andra platser. 

Även andra omdisponeringar i laget skulle kunna göras för att Thern ska få plats i startelvan, enligt GT:s uppgifter. 

Den 28-årige mittfältaren har redan hunnit med att representera fyra allsvenska klubbar i sin karriär: Helsingborgs IF, Malmö FF, AIK och IFK Norrköping.