Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: De ska göra Blåvitts nya matchställ

Craft och IFK Göteborg inleder ett nytt samarbete. På bilden: Patrik Danielsson, sales manager club, och Stefan Persson, vd, hos Craft, Mats Engström, ordförande, Max Markusson, klubbdirektör, och Fredrik Wallin, försäljningschef för IFK Göteborg.Foto: IFK GÖTEBORG
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg överger italienska Kappa.

Ny leverantör av Blåvitts matchkläder blir svenska Craft.

– Jag har spelat i andra klubbar tidigare men detta är bättre än något jag har varit med om någon annanstans, säger IFK-mittfältaren Tobias Sana.

GT har tidigare berättat att Blåvitt byter kläder till kommande säsong.

Avtalet med den tidigare leverantören Kappa, som klev in i IFK Göteborg inför 2016, löpte ut vid årsskiftet – och till nästa säsong kommer Blåvitt att få Craft som leverantör av match- och träningskläder.

Nu offentliggör IFK Göteborg sitt nya samarbete. Avtalet är skrivet på sex år.

– Avtalet är en tydlig signal från båda parter om att vi är långsiktiga i vårt samarbete. Craft blir en väldigt betydelsefull och strategiskt viktig partner för klubben, säger Fredrik Wallin, försäljningschef hos IFK Göteborg, i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Craft är ett välkänt varumärke med stor bredd och en stark position inom många olika idrotter. IFK Göteborg är en viktig spelare för deras satsning på fotboll vilket de visar genom närhet, kunnande och flexibilitet. Craft är ett företag med stark koppling till regionen och med en tydlig hållbarhets- och miljöprofil.

IFK Göteborg överger italienska Kappa.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Stolt och fantastiskt glad”

Craft, som är ett svenskt företag, samarbetar sedan tidigare med de svenska landslagen inom längdskidåkning, friidrott och handboll.

– Jag är både oerhört stolt och fantastiskt glad att få inleda ett samarbete med en så anrik klubb som IFK Göteborg. Det varma välkomnande vi fått från både spelare och ledning är ett fint bevis på att vår stora satsning på teamwear verkligen fungerar – och att kollektionen håller världsklass. Jag ser fram emot att Craft får vara en del av Blåvitts resa tillbaka till den absoluta toppen, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Tobias Sana.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det är grymma kläder”

IFK Göteborgs mittfältare Tobias Sana är en av spelarna som har varit med när kläderna från Craft har tagits fram.

– Det är grymma kläder. Jag har spelat i andra klubbar tidigare men detta är bättre än något jag har varit med om någon annanstans. Jag ser speciellt fram emot när matchtröjorna presenteras, säger han.

Craft är kanske mest känt för sina skidkläder, men företaget har nu gjort en satsning på fotboll. Inför förra säsongen gick klädföretaget in i Hammarby som tidigare hade Puma som leverantör och som hade Kappa 2011-2014. 

Fotboll Sthlm har tidigare uppgett att Hammarbys avtal med Craft är ett av de största som har tecknats i svensk fotboll – det är värt ungefär fem miljoner kronor per år.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1214472915388977152?s=20