Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bärkroth klar för Öis: ”Känns fantastiskt”

Nicklas Bärkroth lämnar Djurgården för Örgryte.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Öis storsatsar inför säsongen 2022.

Nu är Nicklas Bärkroth, 30, klar för superettanklubben.

– Det känns fantastiskt bra, jättekul att vara här, säger han till klubbens hemsida.

Bärkroth i IFK Göteborg 2008.
Foto: PETER MAGNUSSON / BILDBYRÅN

Nicklas Bärkroth slog igenom i IFK Göteborg där han debuterade redan som 15-åring.

Efter spel i Brommapojkarna, Leiria (Portugal), IFK Norrköping, Lech Poznan (Polen) och Djurgården återvänder han nu till Göteborg.

30-åringen, som har två SM-guld på meritlistan, är klar för Örgryte i superettan.

– Det känns väldigt bra att ha Nicklas här hos oss. Vi har haft kontakt en längre tid och det känns kul att kunna presentera honom som Öis-spelare. Med Nicklas får vi in en rutinerad spelare som vi vet kan göra skillnad för oss offensivt men som också bidrar till laget genom sitt sätt att vara, säger Öis sportchef Igor Krulj om värvningen.

I fjol blev det 17 matcher och åtta poäng för Bärkroth i Dif-tröjan.

Bärkroth lämnar nu Djurgården.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Bra känsla för allt”

Kontraktet med Örgryte är skrivet över två år med option på ytterligare ett.

– Det finns flera anledningar till att det blev Öis, jag känner ju Dane (Ivarsson, Öis tränare) sedan tidigare och vet att han och teamet står för en fotboll som tilltalar mig väldigt mycket. Vi hade ett snack för några veckor sedan uppe i Stockholm och jag fick väldigt bra känsla för allt och sedan att komma hem till Göteborg efter tio år på andra orter känns fantastiskt kul. Roligt att det är Öis som jag har en relation till sedan tidigare. Pappa (Robert) spelade ju här och jag var en hel del här på Öis-gården när jag var liten. Det känns skönt att vara på hemmaplan igen, säger Nicklas Bärkroth.

Öis, som avslutade förra säsongen starkt, gör en satsning inför årets säsong. Sedan tidigare har klubben presenterat nyförvärv som Sargon Abraham från Degerfors och Isak Dahlqvist från IFK Göteborg. Dessutom ser förra årets skyttekung i superettan, Ajdin Zeljkovic, ut att stanna i Örgryte.