Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bänkades: ”Han ville ha mig där”

Pontus Wernbloom.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nyförvärvet inledde på bänken.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Första matchen utan Poya Asbaghi.

Då sattes den hemvändande stjärnan Pontus Wernbloom på bänken av tränaren Ferran Sibila.

– Vi pratade lite i går men det var inte mer än att han ville ha mig där, säger Wernbloom efter matchen.

IFK Göteborg föll tungt med 4-0 hemma mot Hammarby i den första matchen efter landslagsuppehållet.

När Blåvitt presenterade sin startelva inför matchen fanns inte Pontus Wernbloom med och det spekulerades i om hemvändaren drogs med någon skada.

Efter matchen berättar Wernbloom dock att han blev petad.

– Vi pratade lite i går men det var inte mer än att han ville ha mig där. Då får man sitta där. Så enkelt är det med det. Du får fråga honom (Ferran Sibila) lite mer om det. Han kände kanske inte att jag var redo för 90 och det är jag väl heller inte kanske, men ni får fråga honom om det helt enkelt, säger Wernbloom.

Wernbloom efter petningen mot Hammarby

Pontus Wernbloom kom i stället in i halvtid när Göteborg låg under med 1-0. Om han själv fått bestämma hade han varit med från början.

– Ja, det är väl alla som sitter där. Då vill man starta, så är det i alla lag. Det vore konstigt annars, säger Wernbloom.

Ferran Sibila förklarar bänkningen av Wernbloom på presskonferensen efter matchen.

– Bara elva kan spela och vi har snart match igen. Pontus har varit borta länge och även Mattias (Bjärsmyr) som är en annan erfaren spelare. Och Jakob (Johansson) är ännu inte redo att spela 90 minuter som mittfältare. Om de tre startar och någon måste byta i minut 60 får vi problem, säger Sibila.

– Tanken var att avsluta matchen med energi. Pontus kom in efter 45 och gav oss energi i andra och vi spelade mer aggressivt, men det var inte tanken från början.

Wernbloom: ”Inget positivt att ta med sig”

Wernbloom är inte nöjd med sitt lag varken innan eller efter han själv kom in på planen.

– Vi var inte med på banan från minut ett till minut 90 i princip. Det är så man kan sammanfatta det. Bajen är mycket bättre än vi, säger Wernbloom.

– Det här var en käftsmäll. Det enda positiva är att det kommer en match tätt inpå. Det och att vi inte kryssade typ, haha. Utöver det finns det inget positivt att ta med sig. Man får deppa ihop och komma igen. 

Hur allvarligt är läget? 

– Det är allvarligt så klart. Spelar vi så här är det otroligt allvarligt. Men förhoppningsvis kan vi vända på det. Vi behöver vinna matcher och det gör vi inte om vi spelar så här.