Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Missar resten av säsongen

Leo Väisänen.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Leo Väisänen ser ut att missa resten av säsongen.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Här är det tunga beskedet till Elfsborg i kampen om en plats i Europaspelet nästa år. 

Mittbacken Leo Väisänen skadade sig i Finlands match mot Frankrike - och allt talar nu för att han missar resten av säsongen. 

– Han ska röntgas i morgon, då vet vi mer, säger klubbchefen Stefan Andersson. 

Leo Väisänen har varit en av Elfsborg absolut bästa spelare den här säsongen. Mittbacken har gjort 25 matcher i allsvenskan och har varit en stor bidragande orsak till att Elfsborg nu ligger två på 46 poäng med tre omgångar kvar av allsvenskan. 

Var med i skrällsegern 

Borås-laget sitter därmed i förarsätet i kampen om andraplatsen. De tre första lagen i allsvenskan är klara för Europaspel 2021 och Elfsborg är just nu fyra poäng före Djurgården som jagar en plats bland de tre främsta Blåränderna är fyra med två poäng upp till trean Häcken. 

Men nu kommer ett tungt besked för Elfsborg. Väisänen skadade sig i Finlands landskamp mot Frankrike i går. 

Tungt besked för Elfsborg 

Väisänen spelade från start och var med i den finska skrällsegern med 2-0. Efteråt stod det dock klart att han har en fotskada som enligt SportExpressens uppgifter med all sannolikhet kommer att hålla honom borta från spel i Elfsborgs de tre avslutande matcher i allsvenskan. Klubbchefen Stefan Andreasson vill inte bekräfta att han missar resterande delen av allsvenskan, men medger att det ser tungt ut. 

– Vi ska röntga honom i morgon, jag har bara pratat kort med Jimmy Thelin om det här. Vi får se, men man kan ju alltid hoppas att han kan vara tillbaka innan allsvenskan är färdigspelad, säger han.