Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya bakslaget: Tvingas flytta fler hemmamatcher

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

IFK Göteborg och Gais tvingas flytta sina nästkommande matcher på Gamla Ullevi.

Anledningen grundar sig i det beslut som kom förra veckan om att hybridgräsplanen inte godkänts av Svenska fotbollförbundet.

– Det har var inget vi hoppades på, men vi vill inte riskera något, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

I fredags blev Örgryte meddelade om att deras hemmamatch mot Frej skulle få flyttas till Ullevi. Anledningen var att Svenska fotbollförbundet inte godkände hybridgräsplanen på Gamla Ullevi.

På sin hemsida skrev Öis:

”Inspektörens samlade bedömning var att Gamla Ullevis gräsmatta ej är i spelbart skick. Hans bedömning och protokoll skickades därefter till Tävlingskommittén hos Svenska Fotbollförbundet som på ett extrainkallat möte under sen fredagseftermiddag tog beslutet om att matchen ÖIS Fotboll – IK Frej Täby, måndag 15 april måste flyttas till hemmalagets reservarena”.

Gamla Ullevi. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK och Gais får flytta

Nu står det även klart att Blåvitt tvingas flytta sin hemmamatch mot Helsingborg (22 april) och Gais tvingas flytta sin hemmamatch mot Brage (19 april).

Då Gamla Ullevi inte blev godkänd för spel förra veckan ville inte Got Event riskera något.

– Det har inte hänt så mycket sedan beskedet kom och därför anser vi att det vore chansartat att ge klartecken till match på Gamla Ullevi, med tanke på att förbundet måste godkänna planen innan. Vi kan inte ge några garantier till klubbarna just nu, säger Anders Albertsson.

Ingen klubb har fått spela på Gamla Ullevi än denna säsong. Varför?

– Vi gjorde en stor renovering inför säsongen och det vi har sått har inte hunnit rota sig tillräckligt. Vår gräskonsult och Svenska fotbollförbundet har inte samma syn på det. Men vi har ingen anledning ifrågasätta förbundet så vi lägger all krut på att fixa det i stället.

Vad är det förbundet kritiserar?

– Det är just att det vi har odlat inte har hunnit växa till sig och rota till sig. Den är helt enkelt inte spelduglig. De tittar på vridmoment som kan uppstå i en match och att planen ska stå emot sånt som händer vid en match.

Nytt besked efter påsk

Svenska fotbollförbundet kommer att besiktiga Gamla Ullevi efter påskhelgen och preliminärt datum är satt till den 23 april.

– Jag vill inte spekulera. Men jag hoppas att när förbundet är här nästa gång att planen då ska vara godkänd. Det är ingen som tycker det här är roligt, varken vi eller klubbarna, säger Anders Albertsson.

Blåvitt spelade sin hemmapremiär på Ullevi medan Gais spelade sin på Bravida arena.

På sin hemsida meddelar Blåvitt att de väljer att spela sin hemmamatch mot Helsingborg på Ullevi.

Även Gais meddelade senare på sin hemsida att de flyttar sin hemmamatch mot Brage till Bravida arena.