Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axéns hyllning efter Paulinhos dubbla pris

Paulinho fick två priser på galan i Stockholm.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Alexander Axén.
Foto: BILDBYRÅN

Seger i skytteligan – och två tunga utmärkelser på Allsvenskans stora pris. 

Nu vill tv-experten Alexander Axén se BK Häcken-anfallaren Paulinho i svenska landslaget. 

– Klart vi behöver honom där, säger Axén. 

Brassen har ett mycket starkt år bakom sig och vann skytteligan på 20 mål, hans bästa säsong i karriären hittills. 

När Allsvenskans stora pris delades ut på måndagskvällen fick Paulinho två utmärkelser: "Årets mest värdefulla spelare" och "Årets anfallare".

– Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv, förutom när jag fick mina barn och när min pappa övervann cancern. Det här är det ultimata karriärmässigt. Det känns väldigt bra, jag vill tacka alla i laget och det här bra för min karriär. Jag har haft en fantastisk säsong och jag kunde hjälpa laget till en bra position i ligan (femma). Jag är så glad nu, säger han i C More enligt GP

32-åringen har ansökt om att bli svensk medborgare och har tidigare berättat att han vill spela i Janne Anderssons landslag. 

– Självklart. Jag är här om de behöver mig. Det är min dröm och jag är hundra procents svensk, haha, sa han i början av oktober.  

Januariturnén 

C More-experten Alexander Axén tycker att Paulinho är vass nog för landslaget. 

– Han vill vinna, är bra för laget och har mycket humör vilket jag gillar. Det är klart att vi behöver honom i landslaget. Det skulle vara roligt att se honom där. Han kanske kan vara med på januariturnén och sen får vi se vad som händer, säger Axén enligt GP. 

I närmare tio år har brassen bott i Sverige. Senast i december hoppas han bli svensk medborgare. 

– De har fått alla papper som behövs. Jag älskar Sverige, jag har nästan alltid spelat här och det är det andra landet i mitt hjärta. Jag vill stanna här, har anfallaren sagt.