Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslutar karriären – 27 år gammal

Nu har Sebastian Möller stångats färdigt på elitnivå.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Möller var i höstas utlånad till Ljungskile från Varbergs Bois.
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Han har spelat i Gais, Varbergs Bois och Ljungskile. 

Men nu lägger Sebastian Möller av – blott 27 år gammal. 

– Ett år i Gais känns som tio år i en annan klubb, säger han och skrattar. 

Försvararen var med och spelade upp lilla Varberg i allsvenskan inför 2020, även om han inte var en ordinarie startgubbe. 

– Det och att vi året innan lyckades hålla oss kvar i superettan, det är nog det jag är mest nöjd med, säger Sebastian Möller, som i höstas var utlånad till Ljungskile och aldrig fick göra allsvensk debut. 

– Men det var jäkligt skoj att få spela matcher igen. En go klubb med fina människor, men vi åkte ju ur, jag drog upp min ryggskada igen och det tog två timmar att pendla...

Har haft två jobb

Under alla år har han alltid haft ett arbete vid sidan av fotbollen och det är det han tänker ägna mer kraft åt nu. 

– Jag har till och med haft två jobb, jag driver ett eget utbildningsföretag inom lyft och truck och vi har också en konferenslokal där det hålls bröllop och fester. Och nu har jag kommit in på en utbildning i Stockholm samtidigt som jag vill satsa mer på familjen, så det känns lagom att sluta med fotbollen nu. 

Men känns det ändå inte lite tråkigt? 

– Jo, jag har ju spelat fotboll sedan jag var liten och har hållit på i elitsvängen i tio år. Det är klart att jag kommer sakna matcherna, men det finns mycket mer i livet än bara fotboll. Nu blir det allt krut på jobb och familj. Planen är heller inte att spela i division sex eller så, för då är det också träningar i veckan och match på helgen, men vi får se om det börjar kittla längre fram. 

”Folk är inte förvånade”

Vad har du fått för respons? 

– Vissa tycker att det är tråkigt och lagkamrater har sagt att de kommer att sakna mig, men familj och kompisar är stöttande. Folk är inte förvånade utan har vetat om att jag varit inne i arbetssvängen länge. 

Tycker du att du fick ut ditt max på planen? 

– Både ja och nej, men någonstans kommer man dit man kommer. Jag blickar inte tillbaka och tänker att jag borde ha spelat i Manchester United, den självinsikten har jag ändå. Men det ska bli gott att sitta på läktaren framöver och kolla fotboll. 

Vilket lag ligger dig närmast om hjärtat egentligen? 

– Det är faktiskt Malmö FF, mest för att morfar var en väldigt stor MFF-supporter. Han begravdes till och med i MFF-kostym. Annars är ju Varberg och Gais de klubbarna man kommit närmast. Ett år i Gais (2017) känns som tio år i en annan klubb, haha, säger Möller och syftar på att det kan vara stormigt i den grönsvarta föreningen. 

Han hade kontrakt med Varberg även i år, men nu är det alltså färdigspelat på elitnivå.