Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: IFK Göteborg budar på Hosam Aiesh

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har lagt bud på Östersunds Hosam Aiesh. 

Enligt SportExpressens uppgifter leder Blåvitt jakten på ÖFK:s stjärna - som också jagas av ytterligare ett par allsvenska lag och dessutom ett par utländska klubbar. 

IFK Göteborg hoppas dock göra klart med Aiesh inom kort. 

– Det är smickrande att en så fin klubb är intresserad, säger Aiesh till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg går på offensiven på transfermarknaden och SportExpressen har tidigare avslöjat att Blåvitt lagt bud på Jönköpings Södras Alexander Jallow. Där har ett första bud nobbats, men Blåvitt hoppas ändå göra klart med högerbacken genom att lägga ett andra bud. Samtidigt jobbar det för att göra klart med en offensiv förstärkning. 

SportExpressen kan nu avslöja att IFK Göteborg lagt ett bud på Östersunds FK:s Hosam Aiesh. 

IFK Göteborg närmast en värvning 

Parterna har inlett förhandlingar och Blåvitt hoppas göra klart med spelaren inom kort. Samtidigt har klubben konkurrens av ytterligare ett par lag i allsvenskan och ett par klubbar utomlands, men enligt vad SportExpressens erfar är det just nu IFK Göteborg som är närmast en värvning. Hosam Aiesh kommer också att resa till Göteborg under onsdagen, enligt SportExpressens uppgifter.

Aiesh har stått för tre mål och tre framspelningar för Östersund den här säsongen och har under en längre tid varit en nyckelspelare i Östersunds FK. 

Själv är han smickrad över att kopplas ihop med IFK Göteborg.

– Det kommer som en chock att det har kommit ut i media. Det är smickrande att en så fin klubb är intresserad, säger han till Fotbollskanalen. 

Gjort en A-landskamp

Han har även gjort en A-landskamp för Sverige då han var med på Januariturnén i Qatar i vintras där han spelade 90 minuter i träningslandskampen mot Finland. En match som Finland vann med 1-0. 

Samtidigt har Aiesh tidigare nobbat en övergång till Columbus Crew i amerikanska MLS. IFK Göteborg ska vara angeläget om att få in Aeish så snabbt som möjligt, då Benjamin Nygren sålts till belgiska Genk och Patrik Karlsson-Lagemyr blir borta hela säsongen med en korsbandsskada.