Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Elfsborg vill värva två 19-åringar

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Elfsborg vill värva från Helsingborg respektive BP.

Enligt SportExpressens uppgifter har klubben lagt bud på Adam Kaied, 19, och anfallaren Omar Faraj, 19. Den sistnämnda har både Levante och AIK visat intresse för.

Elfsborg sålde nyligen mittbacken Joseph Okumu till belgiska Gent för omkring 35 miljoner kronor och försäljningen är en av Boråsklubbens största genom tiderna. I sommar siktar klubben på att förstärka truppen och investera pengarna i ett par nyförvärv.

Nu vill Elfsborg värva från superettan och Ettan Norra. 

Elfsborg vill värva två spelare

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben lagt bud på Helsingborgs mittfältare Adam Kaied, 19, och BP:s målfarliga anfallare Omar Faraj, 19, som gjort nio mål på elva matcher den här säsongen för klubben.

SportExpressen har tidigare i år kunnat avslöja att spanska Levante och AIK slåss om spelaren. Levante har tidigare lagt ett bud på Faraj. Där handlar det om att klubben vill köpa loss spelaren för ett par miljoner. Faraj förlängde med BP så sent som i mars i år.

Omar Faraj i BP.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Adam Kaied i Helsingborg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Peter Kisfaludy, sportchef i BP, har bekräftat intresset från Levante.

– Det finns intresse från Levante och en del allsvenska klubbar, sa Kisfaludy till SportExpressen i början på maj.

”Är en kreativ spelare”

Kaieds moderklubb är Helsingborg och spelaren har tagit sig upp hela vägen till klubbens a-lag via ungdomsleden och den här säsongen har han noterats för tre matcher i superettan samt en i svenska cupen. Kaied har också tre landskamper för Sveriges U16-landslag.

Redan för ett år sedan hyllades Kaied av Helsingborgs dåvarande tränare Olof Mellberg och i slutet av maj berättade ynglingen själv om sin utveckling.

– Jag skulle säga att jag är en kreativ spelare. När jag spelar i en nummer 10-roll gillar jag att spela bollen framåt och kombinera med mina medspelare. Men jag jobbar även hårt i det defensiva, berättade han för Kvällsposten.

SportExpressen har tidigare avslöjat att Elfsborg är nära att värva Västerås mittback Gustaf Lagerbielke. Klubbarna är överens om övergångssumman och allt talar för att han presenteras som Boråsklubbens nästa nyförvärv inom de närmaste veckorna.


Danmark är i EM-semifinal: ”De har hittat ett flyt i sitt spel” 

Noa Bachners hyllning till danska spelarna efter matchen.