Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är prislappen på Blåvitts stjärna

Hosam Aiesh.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ytterligare en ”förbjuden flytt” kan vara på ingång i allsvenskan.

Enligt GT:s uppgifter är AIK intresserade av Blåvittstjärnan Hosam Aieshs, 26, tjänster. 

Prislappen uppges ligga på runt 2,5 miljoner.

Twitterkontot Spelarkarusellen var först med att rapportera att Hosam Aiesh kan vara på väg till AIK. Mittfältaren har inte fått det att stämma i IFK Göteborg och han har öppet berättat att han kan tänka sig att byta miljö om rätt bud dyker upp. 

IFK Göteborg, som sommaren 2019 köpte loss Aiesh från Östersund för närmare sex miljoner kronor, ser också gärna en lösning under förutsättning att klubben får skäligt betalt. 

Tidigare har det rapporterats om intresse från länder som Kina och Bulgarien, men än så länge så kör Hosam Aiesh vidare med IFK Göteborg – och han har sett motiverad ut på träningarna. 

Kontrakt över 2022

Så här sa han själv när Blåvitt drog i gång försäsongen den 20 januari: 

– Jag stänger inga dörrar för att stanna kvar i Göteborg och jag stänger inga dörrar för något annat. Jag har köpt hus i Göteborg och är härifrån, det ska vara något lockande för att flytta. Sedan får vi se. 

Hosam Aiesh har kontrakt med IFK Göteborg över säsongen 2022.

– Om jag blir kvar så är mitt mål att ta en startplats, det vet jag att jag kan göra med mina egenskaper. På träningarna nu ska jag visa att jag ska spela, sa han då.