Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

August Erlingmark: ”Blev jävligt rädd”

August Erlingmark är på väg tillbaka efter sjukdom
August Erlingmark är U21-landslagsman. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
August Erlingmark. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. August Erlingmark, 21, är på väg tillbaka efter ännu en sjukdomsperiod. 

Frågan är varför han drabbas så ofta. 

– Det är något vi får ta tag i. Nu blev jag jävligt rädd, säger Blåvittmittfältaren. 

21-åringen var häromveckan på plats i Kalmar med U21-landslaget när han plötsligt kände sig dålig. Han fick lämna lägret och missade även IFK Göteborgs 6–2-förlust mot Hammarby i söndags. 

– Först var det virussjukdom och sedan fick jag en bakterie efter det. Någon typ av lunginflammation var det, men det slog inte riktigt ut. Jag fick penicillin i måndags. Först trodde jag att det var körtelfeber, för det var det det lutade åt, säger August Erlingmark, som varit mer eller mindre soffliggande i elva dagar.

Under torsdagen joggade han lätt och under fredagen var han med och tränade som vanligt. 

– Jag är jävligt tacksam att det inte var så illa som körtelfeber. Jag är tacksam och lättad över att jag kan vara här. Trodde att de här matcherna skulle vara körda, så det är bara en bonus, säger mittfältaren inför lördagens hemmamöte med Sirius.

August Erlingmark kramar om Blåvitts målspruta Robin Söder. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Något jag får se över”

Under året och även i fjol har August Erlingmark haft det besvärligt med sjukdomar av olika slag. 

– Jo, det har varit mycket alltså. Förra året missade jag matcher på grund av det, så det är klart att det är något vi får ta tag i. I år har jag ändå kunnat spela mycket och inte blivit stoppad av någon sjukdom. Jag var sjuk inför AFC i somras, men jag löste det och kunde spela ändå. 

Vet du vad det kan bero på? 

– Ingen aning. Jag äter bra, sover bra. Jag är väl bara jävligt svag, haha. Nä, men det är något man får börja kolla på. Det var nära att det skulle vara något annat den här gången och jag blev jävligt rädd. Klart att det är något jag får se över.

– Senast jag var med U21-landslaget blev jag ju skadad och nu detta. Jävligt surt, speciellt eftersom jag hade haft en bra träningsvecka och kände att jag låg hyfsat till att få spela. Men jag lärde mig nya grejer, så det är bra inför framtiden. 

Är du redo att spela mot Sirius? 

– Jag är inte redo för 90 minuter direkt, men skulle det bli så får man kriga. Nog ska jag kunna spela. Det blir bättre och bättre, men knäna och lederna... de har inte rört sig på elva dagar så det gör ont att belasta benen, men jag hoppas att det löser sig till i morgon.