Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Assisterade Backe - är på väg till Blåvitt

John Wall.
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är på jakt efter en ny assisterande tränare med ansvar för analys. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Hasse Backes tidigare assisterande tränare i finska landslaget, John Wall, intervjuats för rollen. 

Även Martin Foyston, som bland annat varit i Hammarby och Djurgården, har träffat Blåvitt. 

– Jag har stor respekt för Roland Nilsson och Ferran Sibila, säger Wall. 

IFK Göteborg ser just nu över organisationen inför 2021 och klubbdirektören Max Markusson lovade efter förra årets misslyckade säsong att det inte skulle upprepas att IFK Göteborg skulle slåss för att hänga kvar i allsvenskan. 

Klubben ser nu över ledarstaben inför den kommande säsongen och bland annat så har Alf Westerberg fått lämna laget. Blåvitt söker nu en analysansvarig till ledarstaben som kommer att bli en av de assisterande tränarna bredvid Ferran Sibila. 

Har intervjuat minst två tränare 

Enligt SportExpressens uppgifter har klubben intervjuat John Wall, tidigare assisterande tränare till Hasse Backe i finska landslaget och numera huvudtränare för LB07, för tjänsten. 

– Jag ska väl egentligen inte säga för mycket om det, mer än att det är smickrande att nämnas i de här sammanhangen. Jag har stor respekt för Roland Nilsson och Ferran Sibila som är skickliga tränare. 

– Även Martin Foyston är en bra tränare, säger Wall. 

Fotbolldirekt har tidigare rapporterat om att Martin Foyston, som tidigare varit i Frej och jobbat i Hammarby, även han har träffat klubben. Intervjuerna med de båda skedde i veckan och inom kort kommer IFK Göteborg ta ett beslut om vem som blir deras nye analysansvarig. 

Wall har förutom att vara assisterande tränare för finska landslaget även varit tränare för AIK:s tipselit mellan åren 2010-2012, där han även ingick i klubbens analysteam. Han har även tränar Nyköping och Sandvikens IF.