Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Asbaghi: ”Det känns nästan som nyförvärv”

Allsvenska juryn: “Det sitter mentalt för Hammarby”
Poya Asbaghi kan känna sig glad över att flera viktiga spelare är på väg tillbaka eller har kommit tillbaka.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / TT NYHETSB
En av dem är Jakob Johansson som efter sitt skadehelvete återigen är uttagen i matchtruppen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Även Kristopher da Graca har hittat tillbaka.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Blåvitt är det lag som har matchats hårdast i årets allsvenska i och med avancemanget i svenska cupen.

Samtidigt har skadorna avlöst varandra.

Nu börjar det dock ljusna.

– Det känns nästan som nyförvärv när flera spelare kommer tillbaka, säger Poya Asbaghi.

Senast mot Hammarby hamnade Blåvitt i underläge, som så många gånger förr i årets allsvenska – Blåvitt har nu hamnat i underläge i sju av sina nio allsvenska matcher.

Men de lyckades säkra en sen poäng efter ett mål i den 94:e matchminuten, som så många gånger förr. Fem mål efter matchminut 80 har inneburit sju poäng inspelade.

– Det är värt att hylla så klart. Vi har gjort flest minuter av alla lag i allsvenskan i år, med tanke på svenska cupen. Ändå har vi den orken att forcera in mål i slutminuterna, säger Poya Asbaghi.

”Handlar om självförtroende”

Hur jobbigt är det att hamna i underläge hela tiden?

– Det är klart att tar du ledningen i matchen är det stor sannolikhet att du i alla fall inte förlorar, och ännu större chans att du vinner. Vi vill så klart få in ledningsmålet, men det enda vi kan göra är att fortsätta jobba och ge varandra förutsättningarna.

– Ju mer mål vi gör desto mer självförtroende får man som spelare.

Det hårda matchandet i allsvenskan och övertid i svenska cupen har satt sina spår på Blåvitt och skadorna har avlöst varandra.

– Jag tycker att de spelare som har spelat har gjort det bra och man ska inte skylla på skadorna. De som har spelat har gjort det tillräckligt bra för att skapa målchanser, men vi vill gärna se mer effektivitet framför mål, säger Asbaghi som välkomnar de nyaste tillskotten i matchtruppen.

Poya välkomnar nytillskotten

Blåvitt har dock onekligen en del sparkapital i truppen. 

Rasmus Wikström, Kristopher da Graca och Jakob Johansson har alla återvänt efter sina skador och är nu friskförklarade.

André Calisir är fortfarande skadad efter cupsemin mot Elfsborg så även Alexander Farnerud, där den sistnämnde dock börjar närma sig spel. Mattias Bjärsmyr har tidigare berättat hur han inte varit helt hundra i år.

– Vi har haft en tunn trupp som nu börjar ljusna som tur är, så det känns nästan som nyförvärv när flera spelare kommer tillbaka. Man har nästan blivit lite bortskämd, Poya säger Asbaghi.