Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Andreas Alm klar som tränare för BK Häcken

Publicerad

Häckens tränarjakt efter Mikael Stahres uttåg ur klubben har nått sitt slut.

SportExpressen kan avslöja att den före detta AIK-tränaren Andreas Alm är klar för Göteborgsklubben.

Andreas Alm har signerat ett kontrakt med klubben och affären väntas offentliggöras i morgon fredag.

I slutet av november slog det ner som en bomb i allsvenskan.

Mikael Stahre lämnade Häcken efter bara en säsong i klubben för att i stället bli huvudtränare i amerikanska MLS-laget San José Earthquakes.

Ett beslut som fick Häcken att rasa mot Stahre.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, sade sportchef Sonny Karlsson då till GT.

Häcken har gjort sitt tränarval

Det har spekulerats i en mängd tränare som ersättare för Mikael Stahre, så som Jörgen Lennartsson, Andreas Brännström och Andreas Alm.

GP var först med att avslöja att Andreas Alm var ett hett spår för BK Häcken.

Nu kan SportExpressen avslöja att den sistnämnde är klar som ny huvudtränare för BK Häcken.

Kontraktet ska vara påskrivet och affären presenteras i morgon, enligt uppgifter till SportExpressen.

Andreas Alm lämnade AIK 2016 efter drygt fem år som huvudansvarig i föreningen. Flyttlasset gick till danska Vejle, där han i maj i år lämnade klubben efter att ha säkrat ett nytt kontrakt i danska andraligan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag