Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders Svensson dumpas: ”Hade gärna jobbat kvar”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Anders Svensson, 43, hade gärna fortsatt jobba som tv-expert för Discovery. 

Men nu väljer tv-bolaget att inte förlänga hans kontrakt. 

– Det är tråkigt, men det är som det är, säger han. 

Svensson fick det dystra beskedet för ett par veckor sedan. 

– Vi hade ett snack efter Malmös match i Europa League och då sa de att de ville testa lite andra profiler. Jag känner mig inte så trygg i den här branschen, men det har varit skitkul att jobba i tv. Det är ett kanongäng med många trevliga kolleger som jag kommer fortsätta att ha kontakt med, säger han. 

Den förre storstjärnan har i tv-rutan bland annat jobbat med landslaget och Europa League och från och med kommande säsong har Discovery även säkrat rättigheterna till allsvenskan. Något en av seriens största spelare genom tiderna gärna hade bevakat från expertstolen på läktaren. 

”Tränarjobb känns inte lockande” 

– Nu blev det inte så, men jag har en del jobbförfrågningar och stänger inte dörren till något, men jag har trivts bra med att kunna styra min egen tid och kunna åka i väg med familjen på lov och så. Därför har tränarjobb och liknande inte känts så lockande.

I Kungsbacka driver Anders Svensson fotbollsträningsstället Toca Center och planen är att verksamheten ska expandera under 2020, sannolikt i Stockholm. 

– Det är mycket jobb men inte på heltid. Jag har mer ett övergripande ansvar och håller koll på ny utrustning från USA. Men jag är rastlös av mig och även om det är kul att spela mycket padel vill jag ha något annat att göra också. Men som sagt, jag har flera förslag, sedan får vi se var det landar. 2020 känns som ett spännande år.