Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alm: ”Tycker inte att vi kan lita på varandra”

Häcken-tränaren Andreas Alm.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. 13–0 i målskillnad i de tre senaste hemmamatcherna mot Hammarby, Elfsborg och AIK. 

Häcken-tränaren Andreas Alm litar trots detta inte på att man går in och dammar av även IFK Göteborg. 

– Jag tycker inte att vi kan lita på varandra, säger han. 

BK Häcken får klara sig utan anfallsstjärnan Alexander Söderlund i säsongens första Göteborgsderby. Söderlund dras med en krånglande vad och finns inte med i truppen. 

– Vi tror att han ska kunna vara aktuell för nästa match. I övrigt är det god status i laget, säger tränaren Andreas Alm.

Häcken har imponerat stort på hemmaplan senaste matcherna och har slagit Hammarby med 3–0, Elfsborg med 6–0 och AIK med 4–0. Detta trots stor rotation på de offensiva spelarna. 

”Det bestämmer spelbolagen...”

Startdebutanten Patrik Wålemark låg bakom fyra av målen mot Elfsborg och nästa startdebutant Ali Youssef två av målen mot AIK. Konkurrensen är således stor. 

– Det var samma sak när både Patrik och Ali startdebuterade, vi tar ut de spelare som vi tycker har störst chans att vinna matchen åt oss. De fick startdebutera utifrån samma förutsättningar som alla andra, så vi fortsätter med det, säger Alm. 

Vad säger du om er fina form hemma?

– Ja... Samtidigt tycker jag inte att vi kan lita på varandra och på vår insats från match till match. Det har visat sig både hemma och borta, vi förlorade en cupmatch mitt i allt detta på hemmaplan. Vi kan inte lita på varandra och kan inte lita på vårt spel. Vi kan inte ta något för givet överhuvudtaget. Det handlar om att visa att vi alla är med den dagen, det vi gjort tidigare har mindre betydelse. 

Bär ni favoritskapet?

– Det bestämmer spelbolagen, du får gå in och kolla.