Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenska stjärnan klar för IFK Göteborg

Amir Al-Ammari (mitten) anländer till Kamratgården för att skriva på för IFK Göteborg
Foto: MARKUS WULCAN
Amir Al-Ammari presenterades av IFK Göteborg under fredagsförmiddagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Amir Al-Ammari har skrivit ett treårskontrakt med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MARKUS WULCAN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Amir Al-Ammari, 24, är klar för IFK Göteborg.

GT var på plats när Halmstads BK:s mittfältsstjärna under fredagsmorgonen anlände till Kamratgården för att skriva på för Blåvitt.

– Nu kör vi, säger Al-Ammari vars kontrakt sträcker sig till och med 2024.

Al-Ammari i HBK-tröjan.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud mötte Amir Al-Ammari och hans rådgivare Carl Fhager i entrén på Kamratgården. Strax därefter skrev 24-åringen, som var en av Halmstads bästa spelare i allsvenskan i fjol, på treårskontraktet med Blåvitt.

– Att ta steget till just IFK Göteborg känns fantastiskt. Jag stod på motsatt sida planen och fick själv uppleva hur det är att möta Blåvitt. Jag kommer till ett lag som spelar en energirik och framåtriktad fotboll. Jag tror att det kommer att passa mig väldigt bra, säger han till klubbens hemsida.

Amir Al-Ammari var given på Halmstads mittfält den gångna säsongen och spelade 29 matcher för klubben plus bägge kvalmatcherna mot Helsingborg. Han har följts av flera allsvenska klubbar. 

GT har tidigare berättat att Al-Ammari har haft en nedflyttningsklausul i sitt avtal med HBK som nu har aktiverats och gjort det möjligt för Blåvitt att värva spelaren för en fast summa.

Amir Al-Ammari med IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Amir Al-Ammari presenterades av IFK Göteborg under fredagsförmiddagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Tydligt positiv utvecklingskurva”

IFK Göteborg vann alltså dragkampen om den eftertraktade mittfältarens underskrift.

– Amir är precis den typ av karaktär – både som spelare och i sin personlighet – som vi tror och hoppas kommer till sin rätt på ett bra sätt hos oss. Han har en målmedvetenhet och drivkraft som gör att han år för år har haft en tydligt positiv utvecklingskurva, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Al-Ammari är uppvuxen i Jönköping och har landslagsmeriter från Iraks A- och U-landslag och det svenska U19-landslaget. Han har tidigare spelat för Jönköpings Södra där han bland annat var lagkamrat med Blåvitts högerback Alexander Jallow.

– Hans bolltrygghet och fina vänsterfot ger oss intressanta alternativ. Med hans smartness både offensivt och defensivt tillför han mycket i planens båda riktningar, säger Pontus Farnerud.