Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Farnerud klar för spel i Blåvitt

Alexander Farnerud
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Farnerud i landslaget 2010
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Jakob Johansson är presenterad - men det slutar inte där. Enligt uppgifter till GT är veteranen Alexander Farnerud, 36, klar för IFK Göteborg.

Om inget oförutsett händer presenteras mittfältaren inom kort.

– Jag har inga kommentarer, säger sportchefen Kennet Andersson. 

På onsdagen presenterade IFK Göteborg Jakob Johansson, 29, som kritat på ett tvåårskontrakt med klubben. Övergången har möjliggjorts genom finansiering från IFK GBG Transferintressenter AB och belastar således inte klubbens budget.

Men Blåvitt är inte riktigt klara än på värvningsfronten. Enligt uppgifter till GT är veteranen Alexander Farnerud, 36, klar för spel i IFK Göteborg. 

Blåvitt förstärker ytterligare

Klubben skickade nyligen enligt uppgifter till GT in en licensförfrågan till Svenska fotbollförbundet om att få registrera Alexander Farnerud. 

– Jaså?  Det har jag inget att säga om. Jag har inga kommentarer, säger sportchefen Kennet Andersson. 

IFK Göteborg ser Farnerud som en billig lösning och ett rutinerat och bra tillskott till den relativt tunna truppen.

Om inget oförutsett händer kommer Farnerud att presenteras inom kort. 36-åringen tillhörde Helsingborgs IF förra säsongen, men fick inte förlängt kontrakt av klubben. Totalt blev det 19 matcher, två mål och fyra assist i Helsingborgströjan.

Under vintern tränade han med det tyska tredjedivisionslaget SG Sonnenhof Großaspach, utan att det blev något avtal mellan parterna.

Alexander Farnerud är lillebror till IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud.

GT har sökt Pontus Farnerud.