Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-profilen nobbar Blåvitts erbjudande

Se Studio Algarve från Blåvitts träningsläger. Med Markus Wulcan och Lovisa Waldeck.
Alexander Milosevic.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
August Erlingmark.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg erbjöd Alexander Milosevic, 28, ett lukrativt kontrakt – men AIK-profilen tackade nej. 

Samtidigt går Blåvitts mittbacksjakt in i ett avgörande skede. 

Flera hundra kandidater har utvärderats – och klubben är beredd att satsa mycket pengar på rätt spelare. 

Det börjar bli bråttom nu för IFK Göteborg. 

Tävlingssäsongen börjar på lördag (Västerås hemma i cupen), men tränaren Poya Asbaghi har bara två A-lagsmittbackar tillgängliga: Kristopher da Graca, 22, och André Calisir, 29. 

Rasmus Wikström, 18, som internt ses som en framtida storspelare, har fortfarande några månaders rehab (korsband) kvar innan han är redo för spel och nödlösningen Sebastian Eriksson tillhör numera Genoa i Serie A. 

August Erlingmark, 21, skulle kunna kliva ner om det är kris, men det är ingen optimal lösning eftersom han gör störst nytta centralt på mittfältet. 

IFK Göteborgs mittbackar André Calisir och Kristopher Da Graca.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Milosevic har tränat med AIK

I juli 2019 lämnade nyckelspelaren Carl Starfelt IFK Göteborg för spel i ryska Rubin Kazan och lämnade ett stort tomrum efter sig. Sedan dess har klubben letat efter en fullgod ersättare, men sju månader senare är man av olika anledningar alltså ännu inte i mål. 

Blåvitt har kollat på flera hundra mittbackar och enligt GT:s uppgifter blev Alexander Milosevic, AIK:s guldhjälte från 2018, erbjuden ett väldigt bra avtal. Men stockholmaren tackade inte speciellt överraskande nej. 

Milosevic lämnade Nottingham Forest i höstas och har sedan dess letat ny klubb. 28-åringen har under en tid tränat med AIK och var nyligen med på lagets träningsläger i Marbella, men har nu meddelat att det inte blir fler träningar med Rikard Norlings gäng för den här gången. Han stannar med största sannolikhet utomlands, i Sverige är det annars bara AIK som gäller. 

Samtidigt fortsätter Blåvitts jakt intensivt och enligt GT:s uppgifter är klubben nära en lösning. Det finns pengar avsatta till en etablerad mittback som direkt ska kunna konkurrera om en startplats. 

Om rätt spelare är tillgänglig är klubben redo att sträcka sig långt i förhandlingarna. 

Alexander Milosevic under januariturnén.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Farnerud: ”Börjar dra ihop sig”

Assisterande sportchefen Pontus Farnerud sa så här i slutet av förra veckan: 

– Det är klart att det börjar dra ihop sig även om det är 1,5 månader kvar till vårt fönster stänger. Man måste nog börja sätta vissa saker på plats för det är en process vad det gäller förhandlingar och annat som ska gå i lås när det väl kommer till kritan med papper och licenser och så där. Man kan säga att det börjar dra ihop sig. 

Med tre spelare på skadelistan har Poya Asbaghi i nuläget bara 17 A-lagsspelare till sitt förfogande. 

IFK Göteborg avböjer att kommentera uppgifterna om Alexander Milosevic. 

Se Studio Algarve från Blåvitts träningsläger

Se Studio Algarve från Blåvitts träningsläger. Med Markus Wulcan och Lovisa Waldeck.