Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ahmed Yasins comeback i BK Häcken: ”Det var jäkligt skönt”

Ahmed Yasin gör sin andra sejour i BK Häcken. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

BK Häcken vann träningsmötet med Ubuntu Cape Town i Sydafrika. 

Och nyförvärvet Ahmed Yasin låg bakom segermålet. 

– Det var jäkligt skönt, säger han till GP.  

Ahmed Yasin gjorde stor succé i BK Häcken hösten 2017 när han var inlånad. Nu har han efter en sväng i Qatar skrivit på ett treårskontrakt. 

– Det är en grym klubb med bra människor runtomkring. Väldigt proffsig, med grymma faciliteter. De känner till mina kvalitéer och har en spelstil som passar mig bra, säger han till GP

Mittfältaren hoppade in efter en timme mot andradivisionslaget Ubuntu Cape Town nere i Sydafrika. Med tio minuter kvar drog han i väg ett skott och returen tog Mervan Celik hand om och placerade i nät. BK Häcken vann med 2-1  (Johan Hammar nickade in 1-1) och är nu på väg tillbaka hem till Hisingen igen. 

Alm: Han var rörlig 

– Det kändes jättebra och jättekul. Jag har tränat fullt ut de senaste fyra dagarna och i dag fick jag också 30 minuter match, så det var jäkligt skönt, säger Yasin till tidningen. 

Tränaren Andreas Alm var nöjd med nyförvärvets prestation. 

– Han var tydligt bidragande till att vi gjorde en bra andra halvlek. Han var rörlig och hade fötterna mot målet. Han var inblandad i en hel del situationer, både mål och målchanser, säger Alm till GP. 

På lördag drar tävlingssäsongen i gång och då väntar Brage i svenska cupen. 

Så startade BK Häcken:

Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Juhani Ojala, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren - Mervab Celik, Viktor Lundberg, Ali Youssef – Alexander Jeremejeff