Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Affane släpper förlusten – siktar på Östersund

Publicerad

GÖTEBORG. Den allsvenska hemmadebuten slutade på sämsta sätt.

Men Amin Affane, 24, droppade 1–2-förlusten mot Hammarby snabbt och gick vidare i fotbollslivet.

– Det var ett måste att släppa den matchen direkt och fokusera på Östersund, som kan vara allsvenskans svåraste bortamatch, säger han.

Amin Affane var fullpumpad av självförtroende när han tillsammans med de blåvita lagkamraterna satte sig på planet till Östersund efter lördagsträningen.

Annat det än hur det var efter att Hammarby gjort 2–1 och avgjort på stopptid på Gamla Ullevi i måndags.

Löser det bättre nästa gång

I en GT-artikel påstod du att du hade slagit bort 40 bollar.

– Jag överdrev lite. Men det var tungt. Jag tror det var lite nerver och så i första hemmamatchen. Men jag borde ha löst det bättre. Det kommer jag definitivt att göra i nästa match, säger Affane.

Varför förlorade ni?

– Vi slarvade för mycket. Vi bjöd Hammarby på bolltapp. Det var därför jag var så irriterad efteråt, säger han. Vårt försvarsspel sitter bra, nu gäller det bara att få i gång det offensiva spelet. Men nu är Hammarby-matchen glömd. Nu lägger vi fokus på nästa, säger han.

Vad kan du göra rent praktiskt för att det ska bli bättre redan mot Östersund?

– Jag ber att få bollen ännu mer, visar att jag inte påverkas av misstag. 

Har stor respekt

Som kreatör på det inre mittfältet är det Amin Affane som ska styra mycket av spelet. 

Sitter ditt spel efter ungefär tre månader i IFK Göteborg?

– Ja. Det har suttit bra förutom i den senaste, jag har kommit in i det bra, säger han.

Den går i dag mot Östersund borta. Ett lag som var favorittippat inför den allsvenska starten, men som på de två första matcherna inte har tagit någon poäng.

– Vi har stor respekt för Östersund. Det kan vara den svåraste bortamatchen på hela säsongen. Men sitter allt vi gör har vi ändå goda möjligheter att vinna, säger Amin Affane.

Gillar när kompisarna kommer

Med tanke på att Östersund slog Arsenal i Europa-spelet, är det inte att bli nöjd med att få med en poäng hem från Norrland?

– Nej. Vi kommer inte att gå för en poäng. Det är tre som gäller, säger mittfältaren.

Efter Östersund borta i dag är det match mot Dalkurd på torsdag. Nykomlingen som slog Östersund med 3–0 och förlorade med samma siffror mot Häcken i går.

Då får Amin Affane en ny chans att visa upp sig inför sin nya hemmapublik. Killen från Angered som via engelska Chelsea, holländska Roda, tyska Cottbus, Wolfsburg och Arminia Bielefeld samt AIK har kommit tillbaka till hemstaden Göteborg.

– Mina kompisar kommer självklart och tittar på Gamla Ullevi. Det är ännu roligare att spela när dom kommer, säger Amin Affane.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag