Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

360 minuter och noll mål för Helsingborg

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Alexander Söderlund gjorde matchens enda mål för Häcken i sin allsvenska debut. 

Samtidigt fortsätter Helsingborgs kris – laget har nu spelat 360 allsvenska minuter utan att göra mål. 

– Det är jobbigt, men det är bara att gilla läget och gnugga på, säger tränaren Olof Mellberg. 

 Efter en dryg timme blev det lite flipperspel inne i Helsingborgs straffområde varpå Alexander Söderlund kom rätt till bollen och rullade in 1-0 från nära håll. 

Tungt för Helsingborg, som skapade klart mer än vad man gjort tidigare under säsongen. 

– Det var ett steg framåt och vi har jobbat mycket på det. Kan vi ta oss dit tillräckligt ofta kan man verkligen gnugga ordentligt i sista tredjedelen, vi har behövt fokusera en hel del på att ta oss dit. Varje gång vi tog oss förbi deras press så kändes vi farliga, men vi behöver kommer dit ännu oftare, säger Olof Mellberg efter förlusten. 

”Resultatet speglar inte matchbilden”

Efter fyra omgångar har Helsingborg spelat in en poäng (0-0 mot Elfsborg) och gjort noll mål på 360 minuter. 

– Men skapar vi de här chanserna på bortaplan mot ett bra motstånd så brukar någon boll trilla in. Och de har inte speciellt mycket heller, så resultatet speglade inte riktigt matchbilden, fortsätter tränaren. 

Hur frustrerande känns det för dig med fyra matcher och noll mål framåt? 

– Det är jobbigt. De här fyra matcherna hade varit en fantastisk försäsong för oss. Lite skador, sjukdomar och knackiga resultat, men lite förbättringar hela tiden. Det är bara att gilla läget och förbättra oss hela tiden så hoppas vi att tre poäng kommer. 

Är det här din tuffaste tid du upplevt som tränare? 

– Ja, det är det så klart, men det är bara att gnugga vidare och se möjligheterna. Vi känner att vi har bra energi i gruppen. Vi har en tro på det även om det är lite ängsligt första 20 minuterna i dag. 

Mellberg högljudd 

Olof Mellberg var väldigt aktiv och högljudd under matchen och pratade ofta med fjärdedomaren, som han inte var helt överens med. 

– Äh, jag vet inte vad det var. Det var nog mest smågrejer. Det var ingen fara.