16-åringen lämnar Häcken för Serie A

Elvis Lindkvist, här i P16-landslaget.
Foto: BILDBYRÅN

BK Häcken säljer ännu en ung kille till en stor Serie A-klubb. 

Enligt GT:s uppgifter är Elvis Lindkvist, 16, klar för Inter. 

Hisingsklubben får ett miljonbelopp för den offensive mittfältaren. 

– Det känns jättebra och ska bli väldigt kul, säger Lindkvist.

För ett par månader sedan sålde BK Häcken jättetalangen Kevin Ackermann, 17, till Fiorentina. En affär som GT kunde avslöja redan i oktober. 

Nu är det alltså dags att skeppa i väg ännu en lovande spelare till Italien. I höstas var Elvis Lindkvist, som numera tillhör BK Häckens U19-lag, på besök hos Inter i Milano, vilket Fotbolldirekt tidigare rapporterat.  

Sedan dess har det pågått förhandlingar mellan klubbarna och spelarens familj har också varit nere i Italien för att bekanta sig med klubben och staden. 

Och nu är alla pusselbitar på plats. Enligt GT:s uppgifter är klubbarna överens om övergångssumman och det handlar om miljonbelopp som tickar in på BK Häckens konto. Spelaren har skrivit på ett treårsavtal med Inters primaveralag och det börjar gälla från och med i sommar. 

”Det stämmer att jag är klar för Inter”

Elvis Lindkvist, som har imponerat på det centrala mittfältet i den gulsvarta dressen och som även har landslagsmeriter, kommer att spela kvar i BK Häcken våren ut. 

- Det stämmer att jag är klar för Inter. Det känns jättebra och ska bli väldigt kul. Jag flyttar ner efter sommaren. När en storklubb som Inter vill ha en... det är en drömchans man inte säger nej till. Till en början ska jag träna med primaveralaget, sedan får vi se vilket lag jag ska spela matcher med, säger 16-åringen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

- En offensiv mittfältare som gillar att ha mycket boll. Jag hoppas att jag kan visa mina kvaliteter i Inter.

Agenten Arash Bayat bekräftar att klubbarna är överens men vill inte säga något om övergångssumman. 

- Det kan jag självklart inte göra. Men alla parter är nöjda och Elvis är väl värd den här chansen, säger han.