Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Holmén såg rött – efter 13 minuter

Samuel Holmén visades ut efter bryskt spel.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Samuel Holmén, 36, byttes in i Elfsborgs jakt på tre poäng. 

13 minuter senare var det färdigspelat. 

Mittfältaren tokkapade Örebros Jack Lahne och fick rött kort direkt. 

Elfsborg dominerade stort i första halvlek på Borås Arena och Örebro bjöd på läge efter läge, men i paus stod det 0-1 efter Agon Mehmetis mål. 

Boråslaget blev också blåst på ett mål som vinkades av för offside. Ett felaktigt domslut visade reprisen. 

Hemmalagets Jesper Karlsson var inbladad i det mesta som hände på konstgräset. Glad i halvtidsintervjun med Dplay var han inte. 

– Jag är besviken som fan på att vi inte gör mål och det är bedrövligt försvarsspel av mig, säger Jesper Karlsson, som enkelt blev passerad när Örebro tog ledningen. 

Dahlquist: En välförtjänt dusch 

Elfsborg spelade upp sig efter pausen, i alla fall effektivitetsmässigt, och en handssituation ledde fram till att Jesper Karlsson kunde rulla in 1-1 på straff. Precis innan hade veteranen Samuel Holmén blivit inbytt. 

13 minuter senare var hypersnabbe inhopparen Jack Lahne på språng, Holmén hängde inte alls med i svängarna och fällde jättetalangen bryskt. Rött kort direkt och inte mycket att orda om. 

– En välförtjänt dusch för Holmén. Han hoppar ju in, superklumpigt, sa kommentatorn Jonas Dahlquist. 

Mötet på Borås Arena slutade 1-1, mycket tack vare Örebros storspelande målvakt Oscar Jansson som bland annat gjorde en vass fingertoppsräddning i slutminuterna på Jesper Karlssons skottförsök. 

– Spelmässigt gör vi det väldigt bra, men vi är inte nöjda med resultatet. Vi fastnade för mycket framför deras mittbackar och behöver komma till tydligare avslut. Vi gick för att vinna även efter utvisningen, men vi blev för passiva, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Dplay.