Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Älskar min stad och vill lyckas här”

Dagens tre största sportnyheter.
Hosam Aiesh. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh bytte Östersund mot Blåvitt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hosaim Aiesh, 24, bytte Östersund mot IFK Göteborg i somras. 

Det ångrar han inte. 

– Jag vill spela matcher som betyder något inför mycket folk, säger mittfältaren. 

I eftermiddag väntar toppmöte med Hammarby i Stockholm. 

– En rätt viktig match för oss. Den är mer eller mindre avgörande för hur den här säsongen ska se ut. Det ska bli jätteroligt. Ska man vara där uppe ska man kunna göra resultat mot storlag också och det vet jag att vi kan.
Det börjar dra ihop sig lite. Om vi spelar som vi ska blir det en bra dag på jobbet, säger Hosam Aiesh. 

Hur har det känts för egen del sedan du bytte klubb? 

– Jättebra. Jag börjar komma in i det mer och mer. 

Är det något som har överraskat dig? 

– Fansen har varit fantastiska och välkomnat mig på ett jättebra sätt. Anläggningen är jag inte överraskad över, för jag hade hört mycket gott om den. Den är väldigt, väldigt bra. 

”Om man blickar neråt...”

Varför var en flytt till Blåvitt ett bra steg i din karriär? 

– Jag vill spela matcher som betyder något inför mycket folk. Hade jag varit i Östersund nu hade det inte varit någon stormatch. Eller kanske, om man blickar neråt. Men nu blickar vi uppåt och det är jag väldigt glad över. Det är utvecklande. 

Du tackade nej till Stockholmsklubbarna. Varför? 

– För att jag älskar min stad Göteborg och jag vill göra succé här, ingen annanstans i Sverige. Jag är född i stan och har inte bott här på 4,5 år, jag har saknat det. Jag gör det hellre bra i min stad och mitt lag än någon annanstans. Sedan vet man aldrig hur det blir, en fotbollskarriär är lång. Jag trivs väldigt bra och ångrar ingenting. 

Har du försökt locka hit Tom Pettersson från Östersund? 

– Faktiskt inte, jag har inte pratat med honom, men det är en fantastiskt bra spelare. Jag tror att många lag har ögonen på honom och han har utgående kontrakt. Han har en bra sits, säger Hosam Aiesh.