Pontus Widerström förlänger kontraktet med Frölunda. Foto: CARL SANDIN & ANDERS YLANDERPontus Widerström förlänger kontraktet med Frölunda. Foto: CARL SANDIN & ANDERS YLANDER
Pontus Widerström förlänger kontraktet med Frölunda. Foto: CARL SANDIN & ANDERS YLANDER
Foto: ANDERS YLANDERFoto: ANDERS YLANDER
 Foto: ANDERS YLANDER

Forwarden stannar: 'Jag älskar Frölunda'

Publicerad

GÖTEBORG. Pontus Widerström stannar i Frölunda.

Forwarden – som fyller 23 år i dag – har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

– Jag älskar Frölunda, säger han till klubbens hemsida.

Pontus Widerström under Frölundas försäsongsträning i tisdags.Foto: WILHELM LITSGÅRD / BILDBYRÅN

Frölundas lagbygge inför nästa säsong har tagit form.

Johan Mattsson, Jakob Stenqvist, Adam Almqvist, Lias Andersson, Pathrik och Ponthus Westerholm, Max Friberg och Ryan Lasch är invärvade utifrån.

Men ytterligare en viktig pusselbit har nu fallit på plats. Det är den rivige forwarden Pontus Widerström som i dagarna har förlängt sitt kontrakt med Frölunda.

– Vi är jätteglada över att Pontus stannar. Han är från stan och det gör det extra roligt och han är den mest osjälviske spelaren i laget, han ger allt för laget, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Widerström, 23 år i dag, är fostrad i Kungälv, men kom till Frölunda redan 2009 och har tagit sig genom klubbens akademi. Forwarden har gjort 70 matcher i SHL, men har de senaste säsongerna mestadels huserat i allsvenska Oskarshamn.

"Är här för att kriga"

Kontraktet med Frölunda sträcker sig över den kommande säsongen.

– Jag är en Frölundaspelare, jag älskar Frölunda och gör allt för laget. Att få fortsätta spela i klubben är grymt och jag är här för att kriga, säger Pontus Widerström.

Samtidigt som Widerström förlänger sitt kontrakt har den talangfulle backen John Nyberg, 20, skrivit ett treårskontrakt med Dallas Stars i NHL. Mycket talar dock för att han lånas ut till Frölunda i höst, men än finns inga garantier.

Frölunda påbörjade sin gemensamma försäsongsträning i tisdags.

 

Läget i Frölunda

Klara in: Johan Mattsson (målvakt, Timrå), Ryan Lasch (forward, SC Bern), Jakob Stenqvist (back, Modo, lånas ut till Björklöven), Pathrik Westerholm (forward, Brynäs), Ponthus Westerholm, (forward, Brynäs), Max Friberg (forward, St. John's IceCaps), Lias Andersson (forward, HV 71), Adam Almqvist, back, HV 71)

Klara ut: Fredrik Bergvik (målvakt, klubb ej klar), Dan Bakala (målvakt, klubb ej klar), Jacob Larsson (back, Anaheim Ducks, låneavtalet går ut), Alexander Younan (back, Rögle), Henrik Tömmernes (back, klubb ej klar), Nicklas Lasu (forward, Kärpät), Johan Sundström (forward, Avangard Omsk), Patrik Carlsson (forward, HIFK), Robin Figren (forward, HV 71), Anton Karlsson (forward, Leksand), Casey Wellman (forward, klubb ej klar), Kristian Vesalainen (forward, HPK)

 

TRUPPEN:

Målvakter: Johan Gustafsson, Johan Mattsson (ny)

Backar: Jonathan Sigalet, Matt Donovan, Kristoffer Gunnarsson, John Nyberg, Mattias Nörstebö, Rasmus Dahlin, Jakob Stenqvist (ny, lånas ut till Björklöven), Adam Almqvist (ny)

Forwards: Simon Hjalmarsson, Sean Bergenheim, Carl Grundström, Joel Lundqvist, Victor Olofsson, Sebastian Stålberg, Pontus Widerström, Mats Rosseli Olsen, Ryan Lasch (ny), Pathrik Westerholm (ny), Ponthus Westerholm, (ny), Max Friberg (ny), Lias Andersson (ny)

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag