Tommi Vaiho. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Tommi Vaiho.

 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Fortsätter i Gais: "Tror vi hittar en lösning"

Publicerad

GT har tidigare rapporterat att Gais inte har någon målvakt under kontrakt.

Nu är Tommi Vaiho så gott som klar för en fortsättning.

– Det blir förhoppningsvis klart i veckan, säger 27-åringen.

Gais nye klubbchef Fredrik Mohlin har berättat för GT att Gais ska ha en trupp bestående av 22 spelare. Nyzeeländske landslagsmannen Dan Keat blev Grönsvarts 18:e man. Nu ser Tommi Vaiho ut att bli spelare nummer 19.

– Jag håller på och pratar med Gais. Då vi varit lediga och jag varit hemma i Stockholm har vi inte haft tid att prata ordentligt innan. Det lutar åt att jag stannar. Det har det gjort hela tiden, säger målvakten.

Tror på snabb lösning

Han har varit superettanklubbens förstaval de senaste tre säsongerna. Den rollen vill han inte släppa under 2016.

– Jag tror att vi snart hittar en lösning. Jag hoppas att det blir klart denna vecka, säger Tommi Vaiho.

Gais bygger nytt. Tidigare nyckelspelare, som exempelvis Reuben Ayarna och Sandeep Mankoo, har fått lämna, samtidigt som klubben presenterat flera intressanta namn; Steven Old, David Johannesson och Carl Nyström, för att nämna några.

– Det ser spännande ut. Gais kommer ha ett bra lag kommande säsong. Det är ett lag jag vill vara en del av, säger Tommi Vaiho.

Kan värva landslagsmålvakt också

Gais är också fortsatt intresserade av U21-landslagsmannen Jesper Johansson, 21. Det kan med andra ord bli Vaiho och Johansson som agerar målvaktspar i år.

– Det är en anrik klubb med bra supportrar. I Gais får man bra förutsättningar att utvecklas, har Johansson tidigare sagt till GT.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag