Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Försvar och krig och långa bollar”

Målglädje i Vänersborg.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Efter 4–3 mot Vetlanda är det upplagt för stor dramatik på söndag.

Om IFK Vänersborg besegrar Sirius borta slipper de kvala för att hänga kvar i bandyns elitserie.

– Det blir förmodligen försvar och krig och långa bollar, säger Emil Viklund.

När de tio främsta lagen i serien på söndag eftermiddag börjar förbereda säsongens höjdpunkt hoppas spelarna i Vänersborg istället att det ska vara över.

En seger mot Sirius ger avancemang till elfte plats i tabellen – och därmed säkrat elitseriespel även nästa säsong.

– Nu på slutet, när lagen före oss har tagit sina poäng, har vi insett att det förmodligen var där vi skulle hamna. Länge hoppades vi trots allt på slutspel, men nu har vi flyttat fokus till att slippa kvala, säger Emil Viklund.

”Dom verkade nöjda”

Under matchen mot Vetlanda såg det ett tag ut som att chansen att klättra i tabellen var borta. 

Vetlanda ledde med både 2–1 och 3–2 innan Emil Viklund först kvitterade till 3–3 och fem minuter före full tid spelade fram Jesper Öhrlund till avgörande 4–3.

– Det var ett prekärt läge. Dom verkade nöjda och åkte runt och höll i bollen och ville inte riskera någonting medan vi behövde bli desperata, säger Emil Viklund.

– Vi skapade inte så mycket, men i slutet fick vi några hörnor och några lägen och så gjorde vi mål.

På lördagen ska vänersborgsspelarna träna, därefter blir det avfärd mot Västerås för övernattning innan den sista sträckan till Uppsala avverkas på söndag förmiddag.

Allt avgörs utomhus

På eftermiddag avgörs allt på Studenternas uteis.

– Vi är inställda på att det blir i det närmaste ospelbar is, väderprognoserna har ju sett dåliga ut. Det blir förmodligen inget finlir, utan många långbollar, säger Emil Viklund.

Hur kan taktiken se ut?

– Försvarsspelet är nyckeln, sen får vi försöka förvalta det som kommer framåt. Det viktigaste är att vi har rätt inställning från start och håller disciplinen, svarar Emil Viklund.